Úchvatný čokoládový dort s kávou a podmáslím pro zimní atmosféru!
24. 9. 2013 Vaření
Dnes pro vás máme jeden z nejchutnějších, a přesto snadných receptů na čokoládový dort. Pokud se pustíte do jeho pečení, můžete se těšit, že jistojistě sklidíte velký úspěch. Tajemství skvělé chuti spočívá v lahodných ingrediencích a jejich zajímavé kombinaci. A pokud zvolíte i náš způsob zdobení, vykouzlíte pravou zimní atmosféru raz dva.
Dnes pro vás máme jeden z nejchutnějších, a přesto snadných receptů na čokoládový dort. Pokud se pustíte do jeho pečení, můžete se těšit, že jistojistě sklidíte velký úspěch. Tajemství skvělé chuti spočívá v lahodných ingrediencích a jejich zajímavé kombinaci. A pokud zvolíte i náš způsob zdobení, vykouzlíte pravou zimní atmosféru raz dva.
Ingredience na těsto:
- 1 ¾ šálku polohrubé mouky
- 2 šálky moučkového cukru
- ¾ šálku kakaa
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 čajová lžička mořské soli
- 1 šálek podmáslí
- ½ šálku rostlinného oleje
- 2 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek silné instantní kávy
V jedné míse promíchejte všechny suché přísady, v druhé spojte přísady mokré – díky tomuto postupu bude mít vznikající těsto menší náchylnost ke vzniku hrudek. Obě směsi spojte a metlou řádně promíchejte do hladkého, jemného těsta.
Připravte si dvě kulaté dortové formy a vystlete je papírem na pečení. Do každé formy nalijte polovinu těsta a dejte péct na 35 až 38 minut při teplotě 180°C. Po upečení nechte korpusy trochu vychladnout a až potom je vyjměte z formy.
Poleva a náplň
Korpusy můžete pro výraznější chuť zvlhčit pomerančovým, nebo višňovým likérem. Korpusy spojte máslovým krémem (buď použijte svůj osvědčený recept, nebo náš jednoduchý: smíchejte 1 šálek změklého másla, 3 šálky moučkového cukru a 1 lžíci mléka; máslový krém skvěle nahradí také sladké kondenzované mléko). Vrstvu máslového krému můžete potřít ještě vrstvou pikantní marmelády, která bude skvěle kontrastovat se sladkou chutí. Korpusy spojte a celý dort potřete dortovou polevou – ušetřete si práci a polevu si bez výčitek svědomí kupte.
Zdobení
A teď přichází na řadu zdobení, které dortu propůjčí okouzlující vzhled. Pokud se už nemůžete dočkat zimního období a vánočního času, čokoládové stromečky na sněhově bílém dortu vám nezaměnitelnou atmosféru zimy ihned připomenou. Na výrobu čokoládových stromečků se výborně hodí pomazánka Nutella. Tu nechte povolit v mikrovlnné troubě, nebo na sporáku tak, abyste ji mohli plnit do cukrářských pytlů a vytvářet z ní požadované tvary. Stromečky kreslete přímo na pečící papír, aby vám šly z povrchu lépe sundávat.
Stromečky olemujte dort a pevněji je přichytněte pomocí dortové polevy. Dort ozdobte strouhaným kokosem, který bude vypadat jako sněhové vločky, a dejte vychladnout a ztuhnout do lednice.
Přejeme vám šťastné pečení a spoustu spokojených strávníků!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Red velvet cake: Sametově jemný červený korpus doplňuje bílý smetanový krém
Cukrář Maršálek: Čokoládu na vánoční pečení kupujte už teď, pak bude drahá. Za 30 Kč ale kvalitu nečekejte, ani v akci
Uvařené těstoviny ohřejete snadno bez ztráty jejich chuti i tvaru: Dokáže to i amatér, stačí pánev, trouba nebo pára
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rýžový nákyp mého dětství
Přidáno před 14 hodinami
Hraběnčiny řezy s vlašskými ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Tilápie s vejci a zeleninou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake s dýní hokaido
Přidáno před 15 hodinami
Pečená brokolice s česnekem a pomerančovou šťávou
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která to přehánějí s cukrem: Býkům hrozí obezita, Lvům výbuchy vzteku a Vodnářům trable s klouby
Pytlácký točenec: Šťavnatá vepřová rolka plněná lehce pikantní voňavou směsí je plná chutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
11. 10. 2013 11:05
6. 10. 2013 08:53
3. 10. 2013 17:47
26. 9. 2013 09:51
25. 9. 2013 20:40
24. 9. 2013 16:05