Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Známe 16 finalistů soutěže MasterChef Česko. Šestnáct odvážných amatérských kuchařů se nyní utká o titul MasterChef Česko 2022. Jaké jsou jejich sny a touhy?

Master Chef Česko 2022

A je to. Po dnešním napínavém klání známe 16 jmen, 16 statečných, kteří se probojovali do finále kulinářské show. S těmito soutěžícími se budeme v následujících dílech potkávat. To jsou ti nejlepší z nejlepších.

Amatérští kuchaři budou čelit desítkám vypečených výzev a musí prokázat, že si rozumí nejen s noži a hrnci, ale také s troubou, robotem a třeba i cukrářskou stěrkou. Musí prokázat, že jim není cizí ani plaiting (úprava pokrmů na talíři) a že zvládnou dodržet technické postupy, ale přitom do soutěžních jídel propašovat i kus sama sebe, to vše pod neúprosnými pohledy porotců a pevně daného časového limitu. Jen ten, kdo se v tom všem naučí plavat a neutopí se, se stane MasterChefem Česko 2022

Tady je všech 16 finalistů. Pojďme si je představit:  

  • ACO 
    Učitel zeměpisu z Bosny a Hercegoviny. Baví ho vařit především pro kámoše. Nejčastěji prý připravuje dorty a odpalované těsto. Má rád opice a věří, že jednou bude mít tohle drzé zvíře doma. Svůj život si neumí představit bez svého pejska Akita Inu. Jmenuje se Queen a podle Aca je to skutečná královna. 
  • ADO
    Ve skutečnosti se jmenuje Adam, žije na Letné a pracuje jako Art Director. Miluje cestování a pokud někde zahlédne výhodnou letenku, koupí ji. Nejčastěji cestuje do Itálie. Má rád také exotiku, jídlo, hudbu a pivo. Miluje svého kocoura Zorana a svou přítelkyni Viktorii. Radka Kašpárka naštval, když během vaření upíjel víno. 
  • BETTY
    Pracuje jako marketingová ředitelka, ale její vášní je vaření. Nebála se a v sedmnácti absolvovala v Londýně dvouměsíční kurz vaření. Od dětství ji baví cokoliv, co se týká jídla, a prozradila, že místo Večerníčku sledovala Jamieho Olivera. Jejím snem je mít penzion na horách kde by spojila své dvě vášně – vaření a sport. Zlatou kartu dostala od Radka Kašpárka
  • ČÍČA
    Jmenuje se Lucie a na castingu zaujala tím, že jako hlavní surovinu svého jídla použila hmyz. Miluje legraci, víno, jídlo a drby. Je doktorandkou a zkoumá kozy na exotickém ostrově Sokotra, který ještě nikdo nikdy nezkoumal. Přezdívku dostala od svých kamarádek, protože je taková celá nadýchaná – jako činčila. 
  • IVKA
    Maminka dvou dětí, která se drží motta: Slovo „nejde“ neexistuje. Je tvrdohlavá a nebojí se jít až za hranice, kam už ostatní nejdou. Miluje vaření a pečení a bere to jako relaxaci, při které vypne hlavu a přenese se do jiného světa – světa inspirace, detailu a úžasné chuti. Nikdy se s ní nenudíte. 
  • LUBINA
    Luboš pracuje jako policista a práce ho baví, ale i hodně vyčerpává. Je také dobrovolný hasič a spolupracuje s Červeným křížem. Má dva syny a zažívá s nimi nejlepší chvíle života. Žije na vesnici a uspokojuje ho, že si spoustu věcí vypěstuje nebo vychová sám. Kromě surfování a kanoistiky ho baví i cestování a má rád dobré víno, které k jídlu neodmyslitelně patří. 
  • MALIKA
    Francouzka, která v Praze žije už tři roky. Její manžel je diplomat a tak s ním i hodně cestuje. Díky tomu umí mnoho jazyků a poznává gastronomii různých zemí. Vaří pro svou radost a radost své rodiny a svých kamarádů. Od Honzy Punčocháře dostala zlatou kartu. 
  • MARTIN
    Martin je typograf a specializuje se na knižní úpravu. Napsal dvě knihy. Maluje obrazy, sbírá fajfky a foglarovky. Do "Masteršéfa" se přihlásil, protože to jemu i jeho ženě přišlo jako dobrý nápad. Martin na sobě nedává moc znát emoce. Nejraději vaří českou, moravskou, italskou a francouzskou kuchyni. „Hledám způsoby, jak navázat na naši tradici, a zkouším do svých jídel vnést italskou jednoduchost a francouzskou techniku,“ píše o sobě na svých webových stránkách. 
  • MARTINA
    Miluje humor, svou velkou promíchanou česko-italskou rodinu a svou práci, do které ji nikdo nekecá. Její děti založily firmu specializovanou na obchod s lanýži, kde je královnou vařečky. Ráda čte, chodí do lesa s pejsky hledat poklady – lanýže. Užívá si spoustu jiných drobných radostí běžného života. Má ráda společnost prima lidí a říká, že na svět se dívá přes růžové brýle. 
  • MILAN
    Vyrůstal v dětském domově a nyní pracuje jako pomocný kuchař ve školní jídelně. Rád sportuje, má rád fotbal. Baví ho i hudba a jako samouk se učí na ukulele. MasterChef je pro něj jedna z nejhezčích příležitostí, kterou mohl dostat. 
  • ONDRA
    Žije na Vysočině a pracuje ve sklárně. Miluje turistiku, sport. Říká o sobě, že je rodinný typ. Je to snílek, který nerad stojí na místě a snaží se stále někam posouvat a plnit si své sny. Nejraději vaří pro svou rodinu a okruh svých dobrých přátel se kterými sdílí jejich smysl pro humor. 
  • PETRA
    Asi od pěti let pekla a vařila z písku a kamení. Když jí to přestalo chutnat, začala vařit opravdické jídlo. Už od šesti let měla vlastní nůž a úřadovala za sporákem. Vaření je její celoživotní vášeň. Nejvíc sexy objekt na světě je podle ní steak a nejvoňavější věcí pod sluncem je (po vůni miminka) cibulka smažená na másle. Miluje, když lidem kolem ní chutná. Pracuje jako nutriční terapeutka a ráda ukazuje, že zdravé rozhodně neznamená nechutné. 
  • ROBIN
    Vietnamec, který v castingu vyšvihnul naprosto originální rajskou omáčku. Miluje českou kuchyni a rád kombinuje koncepty české gastronomie s asijskými chutěmi. Narodil se ve Vietnamu ale vyrůstal v pražských Modřanech. Teď žije na pražském Žižkově. Lásku k vaření získal u své české tety, která ho vychovala. Jeho snem je vlastnit a řídit nějaký gastro podnik, který bude přesně podle jeho představ. Volný čas tráví se svou přítelkyní a pejskem. Od Přemka Forejta dostal zlatou kartu. 
  • SOFI
    Sofie studuje vysokou školu. Maturovala ve Francii, kde poznávala francouzskou kulturu a kuchyni, která ji inspiruje. Ve volném čase kromě vaření miluje hudbu a u toho přemýšlí nad novými recepty, kombinacemi surovin a chutí. Když vaří, připadá si jako dirigent, chce dosáhnout symfonie chutí. 
  • TERKA
    Její tatínek je Řek a po něm zdědila i lásku k vaření. Vystudovala anglistiku a věnuje se překladům a editacím laických i odborných textů. Je svéhlavý samorost a nesnáší, pokud ji někdo do něčeho tlačí. Od osmnácti pracovala v zahraničí a poznávala svět a různé kultury a chutě. Ráda stále něco objevuje. Za své hrdinky považuje svou maminku a babičku. 
  • VOJTA
    Kouč životního stylu, který pochází z valašského Vsetína. Protože se tam kromě hraní hokeje a pití slivovice nedalo nic jiného dělat, odešel po gymplu do Prahy studovat "matfyz". Začal pracovat jako osobní trenér, ale postupně kolem sebe vybudoval tým odborníků z oblasti výživy, pohybu, spánku a psychologie a pomáhá lidem být zdravější a spokojenější. V roce 2019 se stal Mužem roku

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více