Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak úspěšně hubnout podle horoskopu: Čemu by se měli vyhýbat Raci, co se hodí pro Berany a které potraviny škodí Pannám
Zdroj: Freepik, jcmop

Chcete shodit nějaké to kilo a stále se vám nedaří? A co si vzít na pomoc hvězdy? Při dietě se můžete řídit i znamením, ve kterém jste se narodili. Pokud horoskopům věříte, řeknou vám nejen, zda vás potká láska či pracovní úspěchy, ale i to, jaké potraviny jíst, abyste dosáhli vytoužené postavy.

Jak zhubnout podle znamení horoskopu

Pokud chcete dosáhnout štíhlé linie, můžete se řídit mnoha faktory. Dietu můžete držet podle věku, podle metabolického typu, krevních skupin, a dokonce i podle znamení, ve kterém jste se narodili. Stejně jako vám hvězdy řeknou, kdo se k vám hodí, mohou vám o prozradit, jak se co nejlépe stravovat. Stravování podle astrologických znamení má dokonce svůj název – říká se mu zvěrokruhová dieta a říká vám nejen, jaké potraviny zrovna vašemu znamení dělají dobře, ale i to, jaký sport je pro vás nejvhodnější. Co byste tedy měli jíst podle horoskopu právě vy?

Beran (21. března - 19. dubna)

O Beranech je známé, že jsou tvrdohlaví a vášniví a snadno se pro něco dokážou nadchnout. A to platí samozřejmě i pro dietu. Problém však pro ně je vydržet. Berani mají hodně energie, kterou je třeba nějak podporovat, aby nevyprchala. Důležité je pro ně, aby byl jejich jídelníček bohatý na vlákninu a bílkoviny. Prospějí jim také potraviny potřebné pro funkci mozku.

Vhodné potraviny: Pro Berany jsou vynikající saláty, vlašské ořechy, mandle, brambory, špenát, čočka, jablka, ředkvičky, fazole nebo zelí. Protože toto znamení mívá horkou hlavu, prospějí jim studená jídla, která je trochu zklidní. Ideální jsou pro ně třeba studené polévky, jako je gazpacho

Býk (20. dubna - 20. května)

Býci mívají často sklony k přibývání na váze, neboť sportovním aktivitám příliš nefandí. Navíc si rádi vychutnávají dobré jídlo. Musejí si proto hodně hlídat jídelníček. Důležité pro ně je hlavně nevečeřet příliš pozdě. Po každém jídle by si také pravidelně měli dopřát krátkou procházku. Důležité je pro ně dodržovat dietu s nízkým obsahem škrobu, tuku a cukru. Vyhýbat by se měli i tučným a sytým jídlům.

Vhodné potraviny: Býkům prospívají potraviny s přírodním jódem, jako jsou ryby a mořské plody. Dopřávat si mohou i vejce, játra, pšeničné klíčky a čerstvé ovoce. Ideálním pokrmem jsou pro ně čerstvé saláty, které mohou oživit ořechy a semínky. Dobře jim dělá také fenykl nebo ředkvičky.

Blíženci (21. května - 21. června)

Výhodou blíženců je, že mají velmi dobré spalování. Během dne se nemusí omezovat na tři hlavní jídla, ale klidně mohou průběžně „uzobávat“. Mnohem lepší je pro ně více malých, ovšem samozřejmě zdravých a vyvážených pokrmů.

Vhodné potraviny: Do svého jídelníčku by měli zařadit dostatek špenátu, rajčat, pomerančů, zelených fazolek či mrkve. Z ovoce jim nejvíc prospívají švestky a meruňky. Dobře jim dělají i masové pokrmy, hlavně hovězí. Pochutnat si mnohou i na vajíčkách na všechny způsoby. Vyvarovat by se ovšem měli konzumace alkoholu.

Rak (22. června - 22. července)

Raci mají tendenci zahánět jídlem chmury, což u nich může vést k tloustnutí. Navíc rádi mlsají před spaním. Raci jsou náchylní k přibírání na váze hlavně v pozdějším věku, navíc mají sklony k citlivému žaludku a zažívacím potížím. Vyhýbat by se měli škrobům, cukru a soli. Hlavně příliš sladkosti škodí jejich zažívání. Často jim chybí ve stravě vápník.

Vhodné potraviny: Raci by měli konzumovat mléko, sýry a další potraviny, které mají vysoký obsah vápníku. Čerstvá zelenina, čerstvé ovoce a libové by pro ně měly být každodenní součástí jídelníčku. Vzhledem k tomu, že jsou Raci vodní znamení, dobře jim dělá zelenina, která obsahuje hodně vody - např. okurky, melouny či cukety. 

Lev (23. července - 22. srpna)

Lvi jsou ohnivé znamení. Mají často pevnou konstituci, pružnou páteř a dobrou koordinaci. Obvykle jsou vynikajícími tanečníky a sportovci. Zpravidla žijí zdravě, ve vyšším věku jim spíš prospěje trochu zpomalit. Lvi jsou rádi středem pozornosti. Nejlepší jsou pro ně proto kolektivní sporty, kde mohou vyniknout. Pokud chtějí držet dietu je třeba vybrat takovou, která jim sice pomůže zhubnout, ale dodá jim i dostatek energie

Vhodné potraviny: Lvům prospějí celozrnné a žitné výrobky, mandle, vlašské ořechy, slunečnicová semínka, fíky, citrony, jablka, broskve, kokos, rýže, mořské plody, červená řepa, chřest a vaječný žloutek. Vhodné jsou pro ně i potraviny potraviny bohaté na železo – špenát, rozinky a datle.

Panna (23. srpna - 22. září)

Panny bývají  perfekcionisté, což je sice dobrá vlastnost, ale v hubnutí jim může uškodit. Pokud se jim totiž nepodaří rychle dosáhnout požadovaných výsledků, může je to demotivovat. Panny milují rutinu a rituály, snadno si proto navyknou i na zdravý životní styl. Vyhovují jim i různé speciální stravovací režimy, jako třeba vegetariánství. Panny často milují čokoládu, ta jim však příliš neprospívá, stejně jako kořeněná nebo smažená jídla.

Vhodné potraviny: Panny potřebují dostatek listové zeleniny, celozrnný a celozrnný chléb, dobře jim dělají mandle, sýr, pomeranče, banány, citrony, libové hovězí a jehněčí maso. Vhodné jsou pro ně i snadno stravitelné potraviny jako kukuřičný chléb, jogurt, hnědá rýže, vejce a tvaroh.

Váhy (23. září-22. října)

Váhy bývají přelétavé a nerozhodné, často proto uprostřed diety začnou přemýšlet, zda je pro ně vůbec vhodná, a pouští se pak místo ní do jiné. To ovšem snižuje jejich naději na úspěch. Nemají příliš v oblibě radikální diety, ty je jen odradí. Ideální je pro ně proto zlatá střední cesta. Hubnutím se hlavně nesmějí stresovat. Neprospívá jim nedostatek spánku, přejídání se a také hodně alkoholu.

Vhodné potraviny: Váhy nejlépe fungují při vysokoproteinové stravě s nízkým obsahem tuku a cukru. Měli by jíst hodně dušených ryb, mořských plodů, nízkotučné sýry, jogurty, hodně čerstvého ovoce a zeleniny, zelené saláty a celozrnné pečivo. Měli by také pít hodně vody, aby se jejich organismus propláchl a zbavil toxinů. Nejlepší jsou pro ně třeba tyto potraviny: chřest, mandle, špenát, kukuřice, vločky, rozinky, jablka či jahody. 

Štír (23. října - 21. listopadu)

Předností Štírů je jejich pevná vůle, což jim prospívá i při dietě a cvičení, kdy jsou zastánci rčení „všechno nebo nic“. Vhodné je pro ně i náročné cvičení, nevadí jim ani extrémní diety a klidně vydrží i několikadenní půst jen na ovocných a zeleninových šťávách. Štíři by neměli jíst velká jídla a hlavně jejich večeře by měla být lehká.

Vhodné potraviny: Štíři potřebují potraviny obsahující vápník, jako je jogurt a tvaroh. Měli by se také soustředit na stravu s vysokým obsahem bílkovin, čerstvého ovoce a zeleniny a celozrnného pečiva. Pro Štíry jsou vhodné zejména ryby a mořské plody, zelené saláty, červená řepa, čočka, mandle, vlašské ořechy, citrusové plody, bobulovité ovoce, jablka, banány a ananasy.

Střelec (22. listopadu - 21. prosince)

Střelci potřebují svobodu a výzvy. U cvičení a diety nesmějí mít pocit, že je to povinnost. Námahu potřebují zamaskovat za něco zábavného a hlavně dobrodružného. Spíš než přesně daná dieta jim vyhovuje zdravý životní styl. Sport ale potřebují, mají totiž tendenci přibírat na váze zejména v oblasti boků a stehen. Střelcům obzvlášť nesvědčí tučné pokrmy, omáčky, smetana, máslo, sladkosti a čokoláda. Vhodnější jsou pro ně čtyři malá jídla denně než tři velká.

Vhodné potraviny: Střelci by měli jíst stravu s vysokým obsahem bílkovin, hodně drůbeže a ryb, čerstvou zeleninu a ovoce, jako je řepa, rajčata, švestky, třešně, pomeranče a citrony, vejce, jogurt, hnědou rýži a celozrnnou pšenici. Měli by pít také hodně čisté vody.

Kozoroh (22. prosince - 19. ledna)

Kozorozi jsou poměrně ukáznění, dodržovat dietu jim tak nedělá žádný problém. Snaží se si obvykle všechno dobře rozvrhnout a naplánovat a pak k tomu přistupují zodpovědně. Nevadí jim omezit sladkosti a zařadit do jídelníčku třeba víc bio potravin. Nevýhodou je, že mají tendenci se v jídle zacyklit a často pak jedí každý den to samé. Škodí jim hlavně konzumace čokolády a rafinovaného cukru a také kořeněných jídel.

Vhodné potraviny: Strava s vysokým obsahem bílkovin a vápníku je pro Kozorohy nutností. Kozorozi by měli do svého jídelníčku každý den zařadit čerstvý syrový salát, čerstvé ovoce a zeleninu, libové bílkoviny, ryby, vejce, celozrnné pečivo a jogurty. Prospívají jim i pomeranče, citrony, fíky, celer, zelí, špenát, brokolice, kukuřice, hrách, brambory, vlašské ořechy, mandle, celozrnná pšenice, oves a hnědá rýže.

Vodnář (20. ledna - 18. února)

Pro Vodnáře nejsou diety to pravé, rádi si totiž vše dělají po svém. Nejlepší je pro ně proto vytvořit si vlastní stravovací režim. Rádi také zkoušejí různé nové trendy v oblasti stravování a cvičení. Hlavní pro ně je nedělat to, co všichni ostatní. Vodnáři potřebují zdravou stravu, aby si zachovali vitalitu a udrželi svou váhu na ideální úrovni. Často se totiž ponoří do práce a pak se uchýlí k nezdravých chuťovkám. Měli by omezit konzumaci kávy, která je může znervózňovat.

Vhodné potraviny:  Vodnáři potřebují hlavně dostatek bílkovin. Prospěšné je pro ně kuřecí maso, červená řepa, brokolice, mrkev, paprika, rajčata, jahody, ananas, granátová jablka, fíky, datle, hnědá rýže, celozrnná pšenice, jogurt a přírodní sýry.

Ryby (19. února - 20. března)

Ryby potřebují ve svém životě řád, jinak mají tendenci sklouznout k extrémům. Mají často tendenci se přejídat a také ponocovat. Nejlepší je pro ně vyvážená strava a tři jídla denně. Toto znamení dbá více na zdraví mysli a ducha než na zdraví těla, což se odráží i ve výběru sportovních aktivit (jóga, procházky, plavání). Ryby jsou náchylné k zadržování vody v těle, což se rovněž negativně odráží na jejich postavě.

Vhodné potraviny: Ryby potřebují potraviny bohaté na železo. Ideální jsou pro ně potraviny jako játra, libové hovězí maso, jehněčí maso, vaječné žloutky, celozrnné obiloviny, ječmen, sušené fazole, červená řepa, špenát, cibule, hlávkový salát, rozinky, datle, meruňky, broskve, hroznové víno, jablka, citrony, pomeranče.

Zdroje informací:
Zodiacfresh.com
Rd.com
Timesofindia.indiatimes.com

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více