Červená bio čočka a hlíva ústřičná

Dominik Tyl Kuchař: Dominik Tyl

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

300 g červená bio čočka
300 g hlíva ústřičná
2 stroužky česneku
svazek karotky
svazek ředkviček
cherry rajčata
olej
koření - majoránka, libeček, drcený kmín, pepř, sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce kápneme olej a vložíme nakrájenou hlívu, přidáme nakrájený česnek, drcený kmín, pepř a majoránku. Smažíme tak dlouho dokud se neodpaří všechna voda. Propláchneme čočku, vložíme do hrnce a přidáme vodu (jen trochu, aby se “schoval” obsah hrnce). Táhneme na nižší teplotu pár minut, občas promícháme. Jakmile čočka změkne, pak teprv dosolíme, zamícháme přikryjeme a necháme odstát.

  2. Mezitím můžeme očistit a nakrájet zeleninu - rajčata, mrkev, ředkvičky. Vložíme do mísy, přidáme olivový olej, oregáno, majoránku, pepř a libeček. Koření se do salátu přidává tak, že se roztírá mezi dlaněmi. Nakonec osolíme a zamícháme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Červená bio čočka a hlíva ústřičná

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: čočka s hlívou ustřičnou hlíva s čočkou hlíva ústřičná recepty červená čočka s hlívou ústřičnou hlíva ústřičná s čočkou hlíva s červenou čočkou hlíva ústřičná s červenou čočkou červená čočka bio červená čočka recepty hliva cocka hlíva a čočka čočkový salát s hlívou ústřičnou červená čočka recepty čevená čočka s hlívou ústřičnou a zeleninou salát z hlívy a čočky červená čočka recept hlíva ústřičná recept repa, hliva červená čočka s hlivou ustricnou cervene kari z hlívy

Zapomněl/a jsem heslo