Vejce Benedikt

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

1 porce Ostatní 34 názorů

Suroviny

1 vejce
2 plátky šunky
1 houska
(holandská omáčka viz. poznámka)
1 PL octa
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Housku rozpůlíme a řeznou plochou ji nasucho opečeme na pánvi. Obložíme plátky šunky.

  2. V hrnci přivedeme dostatečné množství vody k varu, osolíme, přilijeme ocet a trochu ztlumíme, aby nám voda pouze probublávala. Vejce vyklepneme do naběračky a pomalu ho necháme sklouznout do vody. Bílek se snažíme omotat kolem žloutku. Jakmile je bílek pevný, což trvá 2-3 minuty, vejce je hotové.

  3. Vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a položíme na šunku přelitou holandskou omáčkou, opepříme, osolíme a přiklopíme horní částí housky.

Poznámka

Holandskou omáčku jsem ochutila ještě dijonskou hořčicí.

http://www.toprecepty.cz/recept/8489-holandska-oma...

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 689 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vejce Benedikt

1 2 3

Tématické fráze: benediktovo vejce vajička benedikt vajicko benedikt benediktýnská vejce vejce recepty benediktovo vejce recept vajíčka ala benedikt zastřené vejce pohlreich vejce benedict benediktýnské vejce vejce vejce benedykt vejce benedikt+pohlreich vejce bendikt vejce benedikt s holandskou omackou vejce benedigt vejcebenedikt recepty z vajec zastřené vejce vejce benefikt

Zapomněl/a jsem heslo