Vejce Benedikt

Suroviny 1 porce

1 vejce
2 plátky šunky
1 houska
(holandská omáčka viz. poznámka)
1 PL octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Housku rozpůlíme a řeznou plochou ji nasucho opečeme na pánvi. Obložíme plátky šunky.

  2. V hrnci přivedeme dostatečné množství vody k varu, osolíme, přilijeme ocet a trochu ztlumíme, aby nám voda pouze probublávala. Vejce vyklepneme do naběračky a pomalu ho necháme sklouznout do vody. Bílek se snažíme omotat kolem žloutku. Jakmile je bílek pevný, což trvá 2-3 minuty, vejce je hotové.

  3. Vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a položíme na šunku přelitou holandskou omáčkou, opepříme, osolíme a přiklopíme horní částí housky.

Poznámka od kuchařky

Holandskou omáčku jsem ochutila ještě dijonskou hořčicí.

http://www.toprecepty.cz/recept/8489-holandska-oma...

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Vejce Benedikt

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: benediktovo vejce vajička benedikt vajicko benedikt benediktýnská vejce vejce recepty vajíčka ala benedikt benediktovo vejce recept vejce benedict zastřené vejce pohlreich benediktýnské vejce vejce vejce benedykt vejce benedikt+pohlreich vejce bendikt vejce benedigt vejce benedikt s holandskou omackou vejcebenedikt recepty z vajec zastřené vejce vejce recept