Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Každá z nás jistě touží po pěkných nožkách, na kterých budeme chodit lehce a elegantně. Proto rády sáhneme po lodičkách, ale každý centimetr podpatku výrazně zvyšuje zátěž nohou. V teplých dnech se také zvyšuje riziko městnání krve v nohách, což vede k otokům. Pokud otoky přetrvávají, hrozí riziko vzniku křečových žil. Zvýšená námaha vede k únavě, pocitu těžkých nohou a bolestem.

Každá z nás jistě touží po pěkných nožkách, na kterých budeme chodit lehce a elegantně. Proto rády sáhneme po lodičkách, ale každý centimetr podpatku výrazně zvyšuje zátěž nohou. V teplých dnech se také zvyšuje riziko městnání krve v nohách, což vede k otokům.  Pokud otoky přetrvávají, hrozí riziko vzniku křečových žil. Zvýšená námaha vede k únavě, pocitu těžkých nohou a bolestem.

Pak je nutné pro své nohy něco udělat a dopřát jim zaslouženou regeneraci. Podstatou účinné regenerace je posílení a aktivace cévního systému dolních končetin.  To lze udělat několika způsoby, a nejefektivnější je jejich kombinace.

Zvýšení odtoku krve z nohou docílíme podložením nohou při odpočinku nebo spánku.  Nohy podložíme v polosedě, tak aby nebyly ohnuté ani v kolenním kloubu, ani v tříslech. V noci si můžeme v posteli podložit nohy asi 10-20 centimetrovou podložkou.

Výrazného účinku dosáhneme kombinací lehké masáže a vhodně vybraných bylinných silic a extraktů. Masážní krémy nejen že zvýší kluznost při masáži, ale zejména vstřebáním účinných látek do kůže i hlubokých vrstev svalů a tkání prokrví, regenerují a hojí. V poslední době opět prožívají renesanci osvědčené byliny našich předků. Společnost BIOMEDICA, spol. s r.o. využívá ve svých přípravcích právě takové přírodní látky nejvyšší kvality. Látky, které jsou pro lidský organismus prospěšné jako prevence nebo řeší již vzniklé problémy.

Vhodná kombinace přírodních silic (rozmarýnová, borovicová, lemongrasová, levandulová) a extraktů (kaštanového, jalovcového, arnikového a měsíčkového) zlepšuje místní prokrvení, urychluje regenerační procesy a posiluje žilní stěny. Tea Tree olej působí antibakteriálně, regeneruje, uklidňuje a chrání.  Takovou kombinaci najdeme v krému BIOVENOL, který je vhodný jak k masáži, tak k celodennímu ošetření nohou.

Jednotlivé silice a extrakty mají celou škálu žádoucích účinků, které se ve vzájemné kombinaci doplňují a zesilují.

Známý a velmi účinný je kaštanový extrakt (nejúčinnější složkou je aesculin a escin). Má protizánětlivý účinek, tlumí a odstraňuje otoky, zvláště lymfatické, příznivě ovlivňuje pružnost a pevnost cév. Použití je velmi vhodné při bércových vředech, poruchách periferního prokrvování, výskytu křečových žil a trombózy, při rehabilitaci po operacích cévního systému.

Masáž s Biovenolem nám odlehčí nohy. Pokud chceme posílit cévní systém celého těla, zvolíme si vhodný doplněk stravy, např. BIVENOL tablety.

Bivenol tablety jsou určeny k prevenci a zmírnění obtíží spojených se zvýšenou křehkostí žil a tepen, nedostatečným prokrvením a váznoucí výměnou látek mezi cévami a tkáněmi. Obsahuje kombinaci kaštanového extraktu a tří flavonoidů – rutinu, diosminu a hesperidinu. Všechny komponenty přípravku spolupůsobí při ochraně cévního systému.

Rutin je jeden z flavonoidů s protiedémovým a venoprotektivním účinkem. K jeho objevení došlo při zkoumání účinků kyseliny askorbové (vitamínu C) při léčení křečových žil. Je jedním z nejúčinnějších bioflavonoidů a získal z nich nejširší uplatnění ve farmacii. Ovlivňuje blahodárně celý krevní systém. Zpevňuje krevní kapiláry (vlásečnice) a snižuje jejich lomivost. Posiluje cévy a tak snižuje riziko kardiovaskulárních nemocí. Brání krvácení z cévních kapilár, jejich prosakováním, např. po úderu, tím omezuje tvorbu modřin.

Pečujme o své nohy, po celodenní práci si to určitě zaslouží. Odměnou nám bude odstranění únavy a bolestí, zmírnění otoků, omezení vzniku křečových žil a budeme se vznášet lehkými krůčky jako modelky.

RNDr. Ludmila Oliveriusová, CSc.

Autorka vyučuje na Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné zdravotnické škole Kladno a externě spolupracuje s firmou BIOMEDICA, spol. s r.o.

Více informací naleznete na:

http://www.bio-medica.eu

PR článek

Komentáře

Dana

19. 5. 2014 11:27

Cenu najdete předpokládám na odkazu - www.bio-medica.eu ;-)

Iveta

11. 5. 2014 18:35

Zajímala by mě cena.

Iveta

6. 5. 2014 16:31

Zajímalo by mě, zda jsou tabletky alespoň trochu chutné? Děkuji za odpověď :yes:

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více