Už jste ochutnali domácí sušenkové máslo?
12. 11. 2014 Tipy a triky
Pokud rádi mlsáte, zkoušíte nové věci a při vaření i trochu experimentujete, tak tu máme něco přesně pro Vás: domácí sušenkové máslo. Jeho příprava je velmi snadná a chuť prostě výtečná. Ti, kteří ho již ochutnali, tvrdí, že se tato pochoutka snadno může stát lékem na všechny starosti a neduhy – a to rozhodně stojí za vyzkoušení.
Pokud rádi mlsáte, zkoušíte nové věci a při vaření i trochu experimentujete, tak tu máme něco přesně pro Vás: domácí sušenkové máslo. Jeho příprava je velmi snadná a chuť prostě výtečná. Ti, kteří ho již ochutnali, tvrdí, že se tato pochoutka snadno může stát lékem na všechny starosti a neduhy – a to rozhodně stojí za vyzkoušení.
Na výrobu domácího másla budete potřebovat:
- 2 šálky najemno namletých sušenek
- ½ šálku rozpuštěného másla
- ½ šálku slazeného kondenzovaného mléka
- ¼ šálku kondenzovaného mléka
- Vodu podle potřeby
Na tomto receptu je úžasné, že si můžete vybrat ten druh sušenek, který Vám nejvíce chutná. Pokud se nemůžete rozhodnout pro jeden z nich, připravte si sušenkové máslo více druhů! Potřebovat budete sušenky bez náplně, neboť základem musí být suchá směs.
Sušenky dejte do mixéru a rozemelte je na jemný prášek. Rozehřejte si máslo a nalijte ho ke slazenému a kondenzovanému mléku a dobře promíchejte. Mléko s máslem postupně přidávejte k namletým sušenkám, které dokonale nasáknou. Množství potřebné tekutiny bude záležet na druhu sušenek – výsledkem by měla být vlhká směs.
Máslo dejte na hodinu až dvě do lednice a již můžete ochutnávat. Pokud však chcete vytvořit konzistenci, která se snadno roztírá, přidejte po lžicích vodu, a to až do vytvoření požadované hustoty. Nejprve to bude vypadat, že se voda od směsi odděluje, ale stálým mícháním se vše dokonale spojí.
Máslo uschovejte v lednici v dobře uzavíratelné nádobě. Nejlepší je po týdnu až dvou, kdy se všechny ingredience dokonale rozleží a jejich chutě propojí.
Sušenkové máslo je vynikající jen tak, výborné je také na toastech nebo se slanými dobrůtkami, jako jsou například preclíky.
Vyzkoušejte tuto lahůdku, kterou si po celém světě oblíbili děti i dospělí, a dejte nám vědět, jak se Vám povedla :)
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 2 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře
16. 11. 2014 12:37
14. 11. 2014 18:52