Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud rádi mlsáte, zkoušíte nové věci a při vaření i trochu experimentujete, tak tu máme něco přesně pro Vás: domácí sušenkové máslo. Jeho příprava je velmi snadná a chuť prostě výtečná. Ti, kteří ho již ochutnali, tvrdí, že se tato pochoutka snadno může stát lékem na všechny starosti a neduhy – a to rozhodně stojí za vyzkoušení.

Pokud rádi mlsáte, zkoušíte nové věci a při vaření i trochu experimentujete, tak tu máme něco přesně pro Vás: domácí sušenkové máslo. Jeho příprava je velmi snadná a chuť prostě výtečná. Ti, kteří ho již ochutnali, tvrdí, že se tato pochoutka snadno může stát lékem na všechny starosti a neduhy – a to rozhodně stojí za vyzkoušení.

Na výrobu domácího másla budete potřebovat:

  • 2 šálky najemno namletých sušenek
  • ½ šálku rozpuštěného másla
  • ½ šálku slazeného kondenzovaného mléka
  • ¼ šálku kondenzovaného mléka
  • Vodu podle potřeby

Na tomto receptu je úžasné, že si můžete vybrat ten druh sušenek, který Vám nejvíce chutná. Pokud se nemůžete rozhodnout pro jeden z nich, připravte si sušenkové máslo více druhů! Potřebovat budete sušenky bez náplně, neboť základem musí být suchá směs.

Sušenky dejte do mixéru a rozemelte je na jemný prášek. Rozehřejte si máslo a nalijte ho ke slazenému a kondenzovanému mléku a dobře promíchejte. Mléko s máslem postupně přidávejte k namletým sušenkám, které dokonale nasáknou. Množství potřebné tekutiny bude záležet na druhu sušenek – výsledkem by měla být vlhká směs.

Máslo dejte na hodinu až dvě do lednice a již můžete ochutnávat. Pokud však chcete vytvořit konzistenci, která se snadno roztírá, přidejte po lžicích vodu, a to až do vytvoření požadované hustoty. Nejprve to bude vypadat, že se voda od směsi odděluje, ale stálým mícháním se vše dokonale spojí.

Máslo uschovejte v lednici v dobře uzavíratelné nádobě. Nejlepší je po týdnu až dvou, kdy se všechny ingredience dokonale rozleží a jejich chutě propojí.

Sušenkové máslo je vynikající jen tak, výborné je také na toastech nebo se slanými dobrůtkami, jako jsou například preclíky.

Vyzkoušejte tuto lahůdku, kterou si po celém světě oblíbili děti i dospělí, a dejte nám vědět, jak se Vám povedla :)

Komentáře

spagetka spagetka

16. 11. 2014 11:37

vanse: Mám dojem,, že už vám bylo řečeno, abyste sem tohle necpal a že to blo nahlášeno adminům, :-//:-//:-//:no::no::no::no:

zizala zizala

14. 11. 2014 17:52

:-O zajímavé :yes: Já bych asi dala víc toho neslazeného kondenzovaného mléka než slazeného, přece jen i samotné sušenky jsou hodně sladké. Tímhle příjemně překvapím svoje kolegyně ;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář


Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům