Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Hrdina Pobřežní hlídky David Hasselhoff vypije denně pět litrů vody a nejraději má grilované kuřecí maso
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons, Jonas Mohr/JME Production - Katz Pr, CC BY-SA 4.0, a Freepik, timolina/koláž Toprecepty.cz

Modrookého blonďáka si většina z nás pamatuje jako sympaťáka Mitche Buchannona ze seriálu Pobřežní hlídka. Americký herec a producent David Hasselhoff, který 17. července slaví 71. narozeniny, už dlouhá léta drží přísnou dietu. Obejde se bez červeného masa, alkoholu, dezertů a sladkých dobrot.

Tvrdý režim porušuje o víkendu

David Hasselhoff si stále udržuje dokonalou postavu. Při výšce skoro dva metry váží kolem 85 kg. To ovšem není zadarmo.

„Ráno jím hodně ovoce. Meloun, hrozny, ananas a jahody mi dodávají spoustu přirozené energie a vody, kterou moje tělo potřebuje,“ říká hrdina Pobřežní hlídky. O víkendu si ovšem dopřeje klasickou snídani, kdy podle svých slov dva dny doslova „hýří“. To si pak užívá tři sázená vejce, pšeničné tousty, ale i smetanový sýr a bagety.

Lehký oběd a krátký šlofík

Známý herec nevynechává dopolední svačinu, během níž konzumuje zeleninu. Mrkev, rajčata, houby, plátky zelené a červené papriky a celer. Obědvá těstoviny, ale bez omáčky, nebo grilované kuře a ryby, nikdy nejí smažené. Občas si dopřeje rýži. „Bílkoviny a sacharidy mi v poledne dodají spoustu energie, takže pak mohu celé odpoledne pracovat bez svačin,“ vysvětluje.

Po obědě překvapivě následuje úplně obyčejný „šlofík“„Hned po obědě si na 20 minut zdřímnu,“ přiznává Hasselhoff, „zmírňuje to stres a osvěžuje mě to.“

Pije 5 litrů vody!

Důležitý je také podle něj pitný režim. Ten tento herec udržuje až nadměrně. „Piju asi pět litrů balené vody každý den,“ uvedl. „Mj. čistí a hydratuje pleť,“ dodává muž, který o svůj zevnějšek velmi dbá.  K večeři má grilované kuřecí a rybí maso se spoustou zeleniny.

„Vyhýbám se alkoholu, těžkým omáčkám, máslu, olejům, smaženým jídlům a cukru. Nikdy se necítím nijak ochuzen. Můžu vlastně jíst, kolik chci, a nepřibírám.

„Grilované“ špízy z kuřecího masa v troubě

Pokud chcete jíst zdravě a udržovat si váhu jako herec David Hasselhoff, dávejte přednos grilovanému masu. Připravit z něj si můžete třeba vynikající špízy. A nepotřebujete ani gril, i z trouby budou dietní. Budete na ně potřebovat:

  • 400 g kuřecích prsou 
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 5 žampionů
  • grilovací koření
  • sůl
  • pepř

A jak na to?

  1. Kuřecí prsa omyjete a nakrájejte na větší kostky.
  2. Na marinádu prolisujte česnek, přidejte olivový olej, sůl, pepř a grilovací koření. Do připravené marinády vložte kousky kuřecího masa a nechte minimálně hodinu marinovat v ledničce.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Nakrájejte mrkev a cuketu, na kolečka, žampiony na čtvrtiny, papriku a cibuli na větší kousky.
  5. Špejli pomažte olejem a střídavě na ni napichujte kuřecí maso, zeleninu a žampiony.
  6. Připravené špízy dejte do většího pekáče, do kterého jste předtím vložili mřížku. Na dno pekáče nalijte trochu vody. Špízy přelijte zbytkem marinády.
  7. Během pečení špízy několikrát otočte a potřete šťávou, která je na dně pekáče. 

Grilovat nebo péct v troubě můžete například hermelín podle našeho videoreceptu. Kdoví, třeba i zapřísáhlý odpůrce tučných jídel David Hasselhoff by si dal říct...

Zdroje informací: 

dailymail.co.uk: I feel 40 even though I'm 61

dietsinreview.com: Baywatch Bodies Still Banging 20 Years Later

yahoo.com: David Hasselhoff’s Secret to Keeping Young

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více