Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barbie drinky nejen pro kopretinky: Tajné růžové frappuccino nebo třpytivý moctail rozzáří každou party jako ve filmu
Zdroj: Profimedia/koláž Toprecepty

Letošní léto se nese díky filmu Barbie ve znamení růžové a ani se nemusíte dívat na svět přes růžové brýle. Po premiéře se sociální sítě zbarvily dorůžova, nosí se růžové šaty a hitem se staly růžové Barbie drinky. Míchají se v alko i nealko variantě a barva je u nich možná důležitější než chuť. 

Užijte si letní růžové drinky

Toto léto patří Barbie. Nejde však o samotnou panenku, kterou miluje již několik generací holčiček, ale o snímek, který byl jedním z nejočekávanějších filmů prázdninových měsíců a ihned se stal trhákem.

A to i přesto, že navzdory tematice nejde o film pro děti, ale o snímek pro dospělé, který navíc dokonce v některých zemích zakázali nebo odložili jeho premiéru pro jisté pobuřující detaily. 

V těch ostatních však rozpoutal přímo růžové šílenství, které se projevilo nejen v módě (trendem je růžový styl tzv. barbiecore), ale i v gastronomii. Jedním z výsledků jsou pak Barbie drinky, které se v současnosti staly hvězdami sociálních sítí. Pokud vás Barbie móda rovněž zasáhla, můžete vyzkoušet ty s největším množstvím „lajků“.

Barbie Frappuccino

Šílenství po Barbie drincích se rozpoutalo díky zářivě růžovému drinku z kávového řetězce Starbucks, který se pod názvem Barbie Frappuccino proslavil prostřednictvím sociální sítě TikTok.

Na celém nápoji je nejzajímavější fakt, že jej Starbucks ani nemá na oficiálním menu, ale je součástí tajného menu. Jde vlastně o vanilkové frappucino s polovinou mléka, k němuž si doobjednáte dračí ovoce, jež nápoj zbarví do neonově růžové barvy v duchu barbiecore. Tento růžový ledový koktejl si ovšem snadno připravíte i doma. 

Budete potřebovat: 1 šálek ledu, 1/2 šálku mléka, cca 20 ml karamelového sirupu, asi 20 ml malinového sirupu, trochu kukuřičného sirupu pro hladší konzistenci (lze vynechat), mrazem sušený prášek z dračího ovoce (je k dostání na internetu) nebo malin a šlehačku na ozdobu.

  1. Všechny ingredience dejte do mixéru a promixujte dohladka. 
  2. Poté nápoj nalijte do sklenic a ozdobte šlehačkou, případně posypkou, jedlými třpytkami a podobně. Podávejte s brčkem.

Malibu Barbie Pink Cocktail

Díky tomuto koktejlu plnému exotických chutí si budete připadat jako na prosluněné pláži někde v Karibiku. Osvěžující směs kokosového likéru Malibu, brusinkové, pomerančové a ananasové šťávy ozdobená koktejlovou třešinkou je dokonalým doplňkem pro horký letní den. Stačí si už jen obstarat růžové srdíčkové brýle a budete si připadat skoro jako pravá Barbie. Tedy pokud chcete, samozřejmě. 

Anebo si zkrátka jen vychutnejte dobrý drink. A jak jej připravíte?

Budete potřebovat: 60 ml likéru Malibu, 30 ml ananasové šťávy, 30 ml brusinkové šťávy, 30 ml pomerančového džusu, střik grenadiny, růžový pískový cukr na ozdobení sklenice, kousek ananasu a třešeň na ozdobu

  1. Okraj vychlazené koktejlové potřete citronem a poté ponořte do misky s růžovým pískovým cukrem ( k dostání na internetu), přičemž sklenici otáčejte, aby se okraj rovnoměrně pokryl.
  2. V koktejlovém šejkru naplněném ledem smíchejte Malibu, ananasový džus, brusinkový džus, pomerančový džus a grenadinu. Důkladně protřepejte po dobu 30 sekund, aby se vše spojilo. 
  3. Koktejl přeceďte do připravené sklenice naplněné ledem a ozdobte kouskem ananasu a třešní

Barbie mléčný shake s jahodami

Toužíte raději po nějakém mléčném vydatném nápoji bez alkoholu, který vám nehradí dezert? V tom případě vyzkoušejte tento milkshake s jahodami a zmrzlinou. Na první pohled jde sice o normální jahodový koktejl, cukrové zdobení mu ale dodává hravost a veselost. A jak na něj? 

Budete potřebovat: 1 šálek rozpuštěné bílé čokolády nebo bílých čokoládových lupínků, ¾ šálku barevného posypu, 2 šálky nakrájených jahod (čerstvých nebo mražených), ½ šálku třešňového sirupu maraschino, ½ šálku plnotučného mléka, 2 šálky vanilkové zmrzliny, 1 a ½ šálku šlehačky a třešně maraschino na ozdobu. 

  1. Vložte bílou čokoládu do misky a rozehřejte ji v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Do jiné misky dejte posypky.
  2. Ponořte sklenice do rozpuštěné čokolády a otáčejte, aby čokoláda přilnula k okraji a stěnám sklenice. Ihned sklenice přendejte do misky s posypem, aby se co nejvíc cukrového zdobení přichytilo na sklenice Případně je tam ještě trochu přimáčkněte. Pak sklenice dejte na chvíli do lednice nebo do mrazáku, aby čokoláda ztuhla.
  3. Skleničky dejte do mrazáku, zatímco budete připravovat mléčný koktejl; mrazte jen tak dlouho, aby čokoláda ztuhla, asi 2-3 minuty.
  4. Mezitím dejte jahody, sirup, mléko a vanilkovou zmrzlinu do mixéru a rozmixujte dohladka. Mléčný koktejl rozdělte do sklenic zdobených posypem. Nakonec nápoj ozdobte ušlehanou šlehačkou a třešní marashino. 

Barbie Mimosa Coctail

Milovníci prosecco drinků nebo zkrátka drinků z vína s bublinkami si mohou namíchat tento jemně růžový elegantní drink. Pak už jen stačí si u něj zazpívat slavný hit „I'm a barbie girl, in a barbie world“ a iluze Barbie světa bude dokonalá. 

Budete potřebovat: 30 ml růžového ginu, 20 ml Campari, 15 ml šťávy z růžového grapefruitu, 60 ml růžového sektu, 1 kapka růžové vody, kandované okvětní lístky růží na ozdobu. 

  1. Naplňte šejkr ledem. Přidejte všechny přísady kromě šampaňského a vše dobře promíchejte. Přecedíme do vychlazené vysoké sklenice na šampaňské. 
  2. Dolijte růžovým sektem a sklenice ozdobte. 

Barbie Moctail

Největšího úspěchu na sociální síti TikTok dosáhl moctail se šťávou z dračího ovoce se třpytkami. Nealkoholický nápoj je krásně svěží a nadchne děti i dospělé. Protože jsou ale u nás dračí ovoce nebo šťáva z něj obtížně sehnatelné, můžete vyzkoušet dostupnější variantu třeba s malinovou limonádou nebo s rozmixovanými malinami. Na drinku je totiž nejzajímavější efekt se třpytkami. A v následujícím videu se můžete podívat, jak jej namíchat:

@iamtrillionlady BARBIE Mocktail 💖🍸 Perfect to watch @barbiethemovie my summer barbie lemonade is so fresh & glamorous 🍸🤍 enjoy with your Ken & friends #barbiethemovie #barbie #fy #foryou #fyp #cocktails ♬ Dance The Night (From Barbie The Album) - Dua Lipa


 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více