Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánová káva z TikToku: Nejnovější hit sociálních sítí má krémovou konzistenci a je výtečným spojením kávy a dezertu
Zdroj: Freepik, freepik

Recept na Banana Coffee neboli banánovou kávu se na TikToku objevil poměrně nedávno a zakrátko se stal virálem. Tato vydatná ledová káva je ideální snídaní ve dnech, kdy máte naspěch, neboť vás nasytí a dodá vám i potřebnou dávku kofeinu na probuzení. 

Nejnovější kávový hit

Banana Coffee je dokonalým nápojem do horkých letních dnů a zajímavou variantou ledové kávy. Banánová káva je po dalgona Coffee, o které jsme již psali, dalším kávovým hitem TikToku, sociální sítě na sdílení videí. Poprvé se tam objevila na počátku tohoto roku a ihned si získala spoustu příznivců.

Vlnu zájmu o nový drink rozpoutala „TikTokerka“ Ellie Gervaisová, která se inspirovala podobným nápojem, jenž ochutnala v kavárně. A postupně se objevilo i mnoho alternativních variant tohoto lahodného studeného nápoje, který s výše zmíněnou dalgona coffee spojuje nádherně krémová konzistence připomínající smoothie

Hořká káva a sladké banány - dokonalá kombinace

Základní ingredience drinku jsou však vždy stejné a jsou to káva a banány. Právě tyto suroviny mohou za výborné spokojení hořké a sladké chuti, která činí tento nápoj výjimečným.

V originální verzi se nápoj připravuje jen z těchto dvou ingrediencí – zastudena připravené překapávané kávy (tzv. cold brew) a mražených banánů. Když se tyto dvě suroviny dají do mixéru a rozmixují, vznikne posilující lahodný jemný nápoj, který vám dodá spoustu energie

Pokud byste ale prošli videa na TikToku nebo jiných sociálních sítích, najdete i spoustu dalších různých receptů na Banana Coffee. Někteří do nápoje přidávají mléko (a to nejen kravské, ale i kokosové), jiní používají nemražené banány a drink mixují s ledem nebo led do kávy přidávají nakonec.

A pokud byste si chtěli hodně usnadnit práci, můžete zvolit jednoduchou verzi se studenou rozpustnou kávou a banánovým mlékem z obchodu. Ale upřímně - to není ono.

Recept na Banana Coffee

Banánová káva se dá i různými způsoby vylepšit a dochutit. Pokud nemáte dost zralé a sladké banány, můžete do ní přidat cukr nebo jiné sladidlo, třeba javorový sirup.

Chuť vylepší i vanilka, karamel nebo kakao či rozpuštěná čokoláda. Chcete-li ještě luxusnější drink, není nic jednoduššího, než si jej dozdobit šlehačkou a posypat třeba oříšky nebo čokoládovým zdobením.

A jak tedy na základní verzi? 

Budete potřebovat: 200 ml ledové kávy cold brew (nebo klasické překapávané kávy, řádně vychlazené), 2 hodně zralé mražené banány, případně trochu javorového sirupu na doslazení

  1. Nejdříve si ale připravte mražené banány. Ovoce oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ta dejte na tácek vyložený pečicím papírem a takto nechte zmrazit. Zmražená banánová kolečka sesypte do sáčku a uchovejte v mrazničce do doby, než je budete používat.
  2. Mražené banány, studenou kávu a případně sirup či jiné sladidlo dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. 
  3. Hotový nápoj přelijte do sklenic a podávejte s brčkem. Pro inspiraci se mrkněte i na toto video: 
@elliegervais 🍌☕️ a little cup of heaven #bananaicedcoffee #bananarecipe #coffeetiktok #icedcoffeeathome #costarica #puravida #slowlivinglifestyle #foodfreedom #intuitiveeating #querico ♬ original sound - Ellie

Zdroje informací: 
Bhg.com: What You Need to Know Before Trying the TikTok-Famous Banana Coffee
Lifehacker.com: How to Make the TikTok Banana Coffee Even Better

A kdyby vám banány zbyly, využijte je do lívanců, které připravíte podle našeho video receptu:

 

Recepty k tomuto článku

Komentáře

Mizera Mizera

5. 8. 2023 17:34

Zkazíš kávu i banán , blivajs :-//

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více