Pampelišková káva

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Nápoje 16 názorů

Suroviny

kořeny jarních pampelišek
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve se musíme vybavit špičatou lopatkou nebo větším nožem a na procházce dál od silnic vydloubat pampeliškové kořeny.
    Doma kořeny pořádně očistíme od hlíny. Na povrchu je hnědá tenká slupka, která jde nožem dobře oloupat.
    Dobře očištěné kořeny nakrájíme na kolečka.
    Pak nakrájené kořeny zalijeme vodou a necháme několik hodin louhovat, aby se zbavily hořkého mléka. Můžeme je nechat zalité i přes noc, ale vodu je dobré i několikrát vyměnit.

  2. Vylouhované kořeny scedíme a na utěrce je necháme oschnout.
    Pak je upražíme na suché pánvi. Pánev zapneme na malém hořáku, kořeny stále promícháváme a hlídáme, aby se nezačaly pálit. Když jsou všechny středně hnědé, máme hotovo.
    Potom je už jen umeleme v kávovém mlýnku nebo rozmixujeme na prášek. Hotová "káva" krásně voní.
    Na jeden šálek nápoje použijeme jednu lžíci hotového prášku. Zalijeme vařící vodou a chvilku počkáme, až vše spadne ke dnu. Pak kávu přecedíme, ale myslím, že to ani není nutné.
    Káva má lehounce sladkou příjemnou chuť. Kdo chce, může si ji ochutit mlékem a třtinovým cukrem nebo medem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pampelišková káva

1 2

Tématické fráze: pampelišková detoxikační káva kořen z pampelišky recept pampeliškové kafe pampelišková recept na pampeliškovou kávu kafe z pampelišky jak se dělá pampelišková káva kořen pampelišky recept recepty káv kořen pampelišky recepty kava z pampeliškoveho kořene jak ochutit kavu ledová káva smoothie jak dlouho louhovat kávu recepty z kořene pampelišky jak si ochutit kavu káva pampelišek káva z pampelišek recept z pampeliškových kořenů kava s pampelišek

Zapomněl/a jsem heslo