Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královské chutě: Princezna Kate musí mít každý den zelený koktejl a ovesné vločky, oblíbenou lahůdku jí zakázal tchán
Zdroj: Wikimedia Commons, Number 10, CC BY 2.0

Britové ji milují. Krásnou manželku korunního prince Williama na veřejnosti vždy zdobí úsměv a nemá problém si povídat s lidmi. Princezna Kate se rychle stala módní ikonou a ženy se inspirují nejen jejím šatníkem, ale také jídelníčkem.

Kate má ráda obyčejná jídla

Pravda je, že princezna Kate nemá dokonalou postavu zadarmo a že pravidelný pohyb má v jejím životě pevné místo. Kate sice své královské rodince často a s láskou vaří, ráda si smlsne na něčem dobrém, ale rozhodně se nepřejídá.

Pokud si někdo představuje, že manželka budoucího britského panovníka jí jen lahůdky, jako jsou například kaviár a ústřice, servírované na zlatých podnosech, hodně se mýlí. Kate jí úplně obyčejná jídla, stejná jako poddaní Jeho Veličenstva krále Karla III.

Její tchán zakázal husí játra

Asi jednou z mála luxusnějších delikates, které si Kate občas dopřává, je foie gras. Vzhledem k tomu, že její tchán král Karel III. v paláci jejich podávání zakázal kvůli nešetrnému chovu drůbeže k získávání ztučněných jater, respektuje královy argumenty (nebo si na tučných jatýrkách pochutnává potají, co můžeme vědět…).

Snídaně je základ

Kate se netají tím, že miluje olivy a zobe je mezi jídly, a když se naskytne příležitost, pochutná si na popcornu. Jak zaznamenali fotografové, popcorn patří mezi oblíbené pamlsky i jejího manžela prince Williama. Při sledování basketbalového zápasu v New Yorku zvládl tento pár celý kyblík této nadýchané dobrůtky.

Matka tří ratolestí potřebuje každý den nabrat dostatek síly, aby zvládla neposedná princátka i své každodenní povinnosti vyplývající z jejího postavení v královské rodině. Důležité pro ni je dobře se po ránu najíst. Co sympatická princezna snídá?

Zelený koktejl plný vitaminů

Každé ráno Kate pije zelené smoothie. Jak vystopovali britští novináři, nápoj je připravený z kapusty, špenátu, římského salátu, koriandru a borůvek, obsahuje také spirulinu  (druh řasy) a matchu. Tato kombinace určitě zajistí dokonalý přísun vitaminů a dalších zdraví prospěšných látek, které mj. prospívají i pokožce.

Zelený nápoj nalačno navíc podporuje trávení. Pokud se tento koktejl s převažujícím podílem zeleniny někdy Kate zdá až příliš zelený, přidá si do něj oblíbený banán nebo papáju.

Ovesné vločky na všechny způsoby

Po zdravém nápoji následuje miska ovesných vloček s jogurtem či mlékem a s ovocem. Někdy vločky vymění za ovesnou kaši. Pokrmy z ovesných vloček dodávají organismu dostatek tolik potřebné vlákniny. Ráda má také melounový salát s fetou, avokádem a okurkou. Po snídani si Kate většinou zacvičí. Je o ní známé, že ráda běhá, hraje tenis a cvičí jógu.

Náš tip: Pochutnat přímo královsky (nebo princeznovsky) si můžete na kaši z ovesných vloček podle našeho receptu:

Zdroje informací:

elle.de: So einfach geht das tägliche Frühstück von Prinzessin Kate
dailymail.co.uk: The secret of Kate’s enviably toned figure? The plank! Sporty Duchess is a fan of muscle-tightening exercise and CrossFit
freundin.de: Ganz Einfach: So geht Prinzessin Kates Beauty-Booster-Frühstück am Morgen

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více