Kvůli StarDance jsem musel jídelníček upravit, jinak sním a uvařím všechno, říká po konci v soutěži Ondřej Ruml
21. 10. 2024 Rozhovory a reportáže
Prvním hvězdným tanečníkem, který musel opustit letošní řadu StarDance, se stal Ondřej Ruml. Diváci tak dali „černého Petra“ jinak populárnímu zpěvákovi hned ze začátku soutěže. Topecepty.cz zjišťovaly, jak Ondřej svou účast vnímal, zda příprava na ni nějak ovlivnila třeba jeho jídelníček a vůbec, jak to vysoký zpěvák má s přístupem k vaření a jídlu jako takovému.
Nejen hudba je obživou
Nekompromisní vyřazování v tanečním pořadu StarDance v sobotu začalo. Prvním, kdo musel z kola ven byl známý zpěvák Ondřej Ruml. „Jsem strašně vděčný, že jsem toho mohl být účastný a že jsem měl Andreu (Třeštíkovou, taneční partnerku - pozn.red.). Měla to se mnou fakt těžké, protože jsem někdy propadal depresím a skepsi, že to nepůjde,“ řekl Ondřej hned po vyřazení.
Umělec, který získal nominaci na cenu Anděl i divadelní Thálii, spolupracoval například s Michalem Horáčkem, Vojtou Dykem a dalšími významnými osobnosti v oblasti hudby, nám povyprávěl nejen o přípravě na soutěž, ale nechal nás nahlédnout i do své kuchyně.
Mohlo by vás zajímat
Tělo si zvykalo
Ondro, vaše cesta StarDance skončila velmi brzy, přesto, jaké zážitky si odnášíte?
Neskutečné. Nikdy jsem nic tak takového nezažil. Zjistil jsem, že mnohem náročnější než fyzická, je jakási psychická kondice. Držet si klid a nepřipouštět si různé věci – že je to přímý přenos, že je to soutěž, že to bude někdo hodnotit, že budou diváci posílat hlasy…
Než všechno začalo, musel jste podstoupit tvrdý trénink. Jak na to vaše tělo reagovalo?
Dá se říct, že po měsíci a půl si člověk zvykne a začne to být tak trochu rutina. Ráno jsem brzy vstal, odvezl dceru do školky a pak si šel buď ještě lehnout a nebo jsem plnil nějaké další pracovní povinnosti. Odpoledne pak trénink až do večera a takhle každý den. Postupně se fyzička zlepšovala a nastavila do potřebného režimu.
Byla nutná třeba i nějaká úprava jídelníčku?
Ze začátku jsem jedl normálně tak, jak jsem zvyklý, ale zjistil jsem, že po svíčkové se šesti se trénuje fakt blbě (smích). Začal jsem vyhledávat lehčí jídla, která jsou ale stále bohatá na proteiny. Jedl jsem docela dost maso, ale přizpůsoboval přílohy.
Vládce kuchyně
Jak vlastně vypadá vaše standardní stravování? Je něco, co si jako výtečný zpěvák musíte odpustit?
Přiznám se, že jsem to nikdy moc neřešil. Někdo třeba nejí pálivé jídlo, protože ho to dráždí. Já to spíš vnímám přes ten žaludek a trávení. Když sním něco blbýho, tak mě pak pálí žáha, a to ovlivňuje i hlasivky. Snažím se celkově udržovat zásadité prostředí v těle, protože když jsem překyselený, tak s hlasem jsou pak fakt problémy.
Kdo u vás doma vládne kuchyni?
Jednoznačně já. Vaření mě baví a dalo by se říct, že je to trochu moje hobby.
Když byste měl vybrat, který druh kuchyně máte nejraději, českou klasiku, nebo spíš nějakou exotiku?
Protože bydlím v Praze, tak vnímám tu výhodu, že si člověk může každý den pochutnat na něčem jiném. Někdy mám rád Asii, někdy zajdu do mexické, někdy českou klasiku, a někdy třeba středomořskou, tedy italskou nebo španělskou. Je to podle nálady a taky podle ročního období nebo počasí.
Oblíbené menu
Sám byste se jako kuchař hodnotil jak?
Když to vezmu podle hodnocení mé rodiny nebo okolí, tak většinou jsou spokojení (smích). Mě baví ta filozofie, že koupíte kuře vcelku, a pak přemýšlíte, co s tím provést. Většinou se z toho dají udělat tři různá jídla. Skelet použiju na polévku, prsa si nechám na minutky a stehna upeču. Někdy ale třeba udělám nádivku a upeču kuře vcelku a k němu připravím třeba bramborovou kaši. Ono, udělat ji dobrou, je taky kumšt. Má to svoje zákonitosti a fígle.
Dokážete třeba upéct i něco sladkého?
Nejčastěji dělám tvarohovou bábovku. Kynutý věci moc nedělám, tam mám ještě mezery.
Když byste si mohl sestavit své nejoblíbenější menu, co by v něm nechybělo?
Já se zcela otevřeně přiznám, že miluji Pohlreichovo bistro Next Door by Imperial. Tam si skoro vždycky dám račí polévku, která je naprosto skvostná a nevím, jak se dělá. Pak většinou zvolím nějakou rybu, kterou oni umí perfektně udělat tak, že celé jídlo celkově dává smysl, je vymazlené a lehké. Na dezerty moc nejsem, ale baví mě, když v nich hraje roli ovoce.
Je naopak nějaké jídlo, které by si nikdy nesnědl?
Často slýchám o těch islandských specialitách, fermentovaném žraločím mase, co prý páchne tak, jakoby bylo zkažené. U toho si fakt nejsem jistý, jestli bych do toho šel nebo ne. Jinak mi chutná v podstatě všechno a jsem otevřený novým chutím.
Otevřený i novým zážitkům byl Ondřej Ruml i v soutěži StarDance. Nicméně, diváci rozhodli jinak a populární zpěvák byl v druhém kole vyřazen.
Na působení Ondřeje Rumla ve StarDance se ale můžete podívat do naší fotogalerie:
Náš tip: Podle našeho video receptu připravíte perfektní pečená kuřecí stehna.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na šťavnatá smažená vejce jako z Hell's Kitchen: Podle přesného receptu zvládne tuhle lahůdku každý
Vítězem Prostřena se stal Šon, oblíbený svérázným humorem. Podával sušené žáby i pálenku s naloženými hady
Do jitrnicového prejtu potřebujeme kynutou obyčejnou buchtu. Poradíme, jak ji upéct
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí karamelový vaječňák, připravený za chvilku: Z pár ingrediencí a salka vznikne perfektní vánoční likér
Kvůli StarDance jsem musel jídelníček upravit, jinak sním a uvařím všechno, říká po konci v soutěži Ondřej Ruml
Helou friends! Kuchařka Chili Ta ze StarDance málem vypadla. Při valčíku si nešťastně roztrhla šaty