Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavý a zdravý nápoj plný chuti? Italská káva z oblasti Barolo!

Italská káva? Zajímavé. Proč, když se kávovníky v Itálii nepěstují, že? Pojem, pod nímž si každý představí voňavý a chutný životabudič, můžeme zasadit již do doby, kdy všechny lodě s cenným nákladem kávových zrn připlouvaly do italského města Trieste a z tohoto strategicky umístěného přístavu je obchodníci rozváželi do ostatních evropských měst. Povzbuzujícímu nápoji postupně přišel na chuť celý svět a z pití kávy se stal každodenní příjemný rituál.

Arabica nebo Robusta?

Záleží na tom, jestli dáváte přednost kvalitě a chcete co nejvíce potěšit své chuťové i čichové buňky. Milovníci kávy by proto takovou otázku považovali za nesmyslnou a každý, kdo si chce kávu opravdu vychutnat, ví, že jednoznačná odpověď je Arabica! Chuť i kvalitu kávy ovlivňuje mnoho faktorů, sklizní počínaje a způsobem pražení konče. Plody Kávovníku arabského se na rozdíl od méně kvalitní a levnější Robusty sklízí ručně a o tom, v jaké míře si svůj šálek kávy užijete, rozhoduje způsob pražení i samotná příprava.

Rcaffe, synonymum pro kvalitu, chuť a zdraví

Požitek z pití kávy by neměly kazit případné negativní dopady na zdraví. Vždyť, kolik šálků během dne dokážeme vypít, že?! I proto je tak důležité dopřávat si ověřenou kvalitu.

V polovině 90. let minulého století se v italském Piemonte v oblasti Barolo začala utvářet tradice značky Rcaffe. Tajemství této zdravé a chuťově vynikající kávy se ukrývá v pomalém pražení na stupeň medium. Při něm nevznikají žádné toxické látky,  které bývají přítomny právě při rychlém pražení. Díky pečlivě vybraným kávovým zrnům a šetrné technologii zpracování káva Rcaffe zpomaluje proces stárnutí, posiluje imunitní systém, preventivně působí proti nemocem srdce, cév i rakovině a významným benefitem je skutečnost, že napomáhá k vyššímu fyzickému a psychickému výkonu.

Kdo nemůže kofein, nemusí

Pro jedince se zvýšenou citlivostí na kofein je vhodnou alternativou Rcaffe bez kofeinu, která je připravena unikátní švýcarskou metodou. Tento velice šetrný postup odstranění kofeinu se nazývá Swiss Watter Process a využivá pouze vodu, teplotu a postupné fáze přípravy. Nic víc.

Kolik smyslů tolik chutí

Nejkvalitnější zrna z celého světa značka Rcaffe přeměňuje v jedinečnou Arabicu, kterou si můžete dopřát v mnoha druzích i baleních. Zrnková a mletá káva je klasika, ale opravdovou revoluci ve světě kávy vyvolalo jednoporcové balení způsobem POD, které zaručuje stálou kvalitu i opojnou chuť.

Staňte se Mistrem kávy

Vaření kávy považuje každý za snadnou disciplínu a pro některé muže je to také jediný způsob, jak se mohou “angažovat” v kuchyni.  Co když ale milujete kavárenský život a káva je vaše vášeň… Nebo jste přišli o zaměstnání, možná vás už přestala bavit profese a chcete svůj život nasměrovat jinam? Rcaffe pořádá kurzy vedené úspěšným baristou, prvním zahraničním držitelem certifikátu Italian Coffee Trainer, na nichž získáte profesionální znalosti o kávě, jejím zpracování a přípravě. A pokud by vám to nestačilo, staňte se Mistrem kávy a můžete přitahovat kavárenské hosty jedinečnou kávou s fantastickými dekoracemi.

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více