Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 3 hodinami
„Na jakých otáčkach mixéru mixovat pyré?“ Monicurka, před 20 hodinami
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 26. 7. 2025 17:28
Poslední příspěvky
„Pekný deň želám dievčatá. Hlásim sa do klubu spracovateliek…“ Julia Oskerova, před 3 hodinami
„Hezký den všem, dnes k obědu to samé co Simonka, kachní…“ tara23, před 5 hodinami
„Simona Skolakova: Milá Simčo ted jsi mě rozesmála, dneska k…“ tara23, před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
19. 7. 2011 05:53
18. 7. 2011 21:38
18. 7. 2011 17:01
Dia a bezlepkové.
Nepečené a mražené.
Bábovky.
Buchty, koláče
Záviny, štoly, rolády.
Řezy. (Řezy budou asi nejsilněší kategorie, proto bych je rozdělila ještě na:.
Řezy s ovocem.
Perníky.
Mufiny.
Smažené moučníky
Krémy,pěny.
Ostatní.
2. Rozdělení podle druhů těsta:
Piškotové.
Kynuté.
Třené.
Křehké.
Listové.
Ostatní.
Takhle bych to rozdělila za předpokladu, že zůstanou dosavadní kategorie Cukroví, Dorty a Sladká jídla. Pokud ne, muselo by se to tady zohlednit.
Váhala jsem nad tím Řezy s ovocem, jestli by nebylo lepší Ovocné moučníky, ale to je zavádějící, pod tím si představuji akorát tak bublaninu a asi by se tam cpaly i koláče a záviny a byl by v tom zmatek.
18. 7. 2011 12:52
Typ - nepečené, dia, s použitím droždí, listové - u dalších těst považuji za problém hlavně u začínajících kuchařek, co je jaké těsto ....Slané moučníky, Náplně, krémy, pěny, Ostatní
Tvary jako srnčí hřbet nebo ovocný chlebíček by podle mne by měl být zařazen už jen pod těstem (tvarů forem je mooooc)
Určitě mě ostatní doplní a upřesní
18. 7. 2011 11:21
18. 7. 2011 07:48
Jinak souhlas
17. 7. 2011 21:16
17. 7. 2011 20:27
17. 7. 2011 14:46
17. 7. 2011 13:48
17. 7. 2011 12:37
17. 7. 2011 12:25
17. 7. 2011 12:22
17. 7. 2011 12:02
17. 7. 2011 09:55
pročetl jsem Vaše příspěvky a navrhuji toto:
Nachystáme základní dělení podle typu moučníku - roláda, koláč, bábovka atd. a podkategorie podle typu nebo těsta - kynuté, linecké, nepečené atd.
Takže ve výsledku bude každý moučník v základní kategorii například bábovky a v jedné podkategorii například kynuté.
Souhlasíte? Pokud ano, zbývá domyslet konkrétní dělení kategorií a podkategorií moučníků
Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 … 17 Další