Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 6 hodinami
„Přání a gratulace“ Julia Oskerova, před 16 hodinami
„Mleté maso “ Veruncicka, 4. 9. 2025 21:05
Poslední příspěvky
„magdalenka: Mně už bolí nožky, jen z toho co to čtu! To…“ Veronika.Hrozna, před 6 hodinami
„K večeři jsme měli hovězí hamburger s pepřem 😋“ tara23, před 7 hodinami
„tara23: i naše zásoby alkoholu jsou velké, různorodé, a…“ Jajajajaapaja, před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
11. 10. 2023 08:52
11. 10. 2023 08:48
11. 10. 2023 08:28
10. 10. 2023 19:28
10. 10. 2023 18:54
Na másle opečte dvě velké cibule nakrájené na jemná kolečka. Až je cibule dosklovata, přidejte plátky ze tří stroužků česneku a ještě minutku opékejte. Základ přelijte 250 ml drůbežího vývaru a deci Calvadosu (lze nahradit brandy…). Přikryté potom vařte deset minut, přidejte kostičky ze tří oloupaných jablek, lžíci tymiánu, lžíci šalvěje, lžičku rozmarýnu, hrubou sůl a pepř. Vařte dál, až jsou jablka měkká (10 minut). Hmotu nechte vychladnout a zatím smíchejte kostičky z půlky bílého chleba (veky), čtvrt kila oloupaných, opečených kaštanů posekaných najemno a čtvrt kila posekaných sušených švestek. Smíchejte s jablečnou směsí a dochuťte pepřem a solí. Můžete ještě zvlhčit vývarem. Nádivkou můžete vycpat drůbež (kuře, krůtu…) nebo se dá péct zvlášť ve vymaštěném pekáčku asi 40 minut.
Čtvrt kila másla utřete se čtyřmi žloutky a jedním celým vejcem. Čtyři housky nakrájejte na kostičky a namočte do půl litru mléka. Osolte, ochuťte muškátovým květem a posekanými mandlemi. Celé to smíchejte se čtvrt kilem vařených, oloupaných kaštanů a opatrně vmíchejte sníh ze tří bílků. Můžete nadívat do drůbeže nebo péci sólo.
10. 10. 2023 18:15
10. 10. 2023 18:05
10. 10. 2023 17:09
U nas co jineho nez zbytek krocana
Tara23 Verko ty zelene kulicky jsou spenato - syrove pusinky z prepalovaneho testa, nasich vnuku nejoblibenejsi. Ta nadivka z kastanu musela byt opravdu dobra.Nedovedu si tu chut vubec predstavit. Ja delam dost obycejnou, udelam z toho kulicky a ty pecu v troube
Nadja, opravdu to tak jeste je ,jak jsi to nasla na Webbu. V Americe je Dikuvzdani az v listopadu.
Nasi snahy rodice ,kdyz se Dikuvzdani vecere dela u nich, tak to presne je, ze otec kraji krocana na stole. Do trouby se klidne vejde 10kg. Zde ty trouby jsou velke. Zacina se peci pres noc. Ja jsem pekla nejvetsiho tak 7kg, a to kdyz vsechny nase deti jeste bydleli zde v Ottawe..
Ted je to cim dal tesi se sejit uplne vsichni. Jeste do ted se nam to vzdy povedlo na Vanoce, tak doufam ze to dopadne i letos
10. 10. 2023 16:31
10. 10. 2023 14:16
zoom.iprima.cz/historie/den-dikuvzdani-krocan
Veronika.Hrozna: podívej se třeba tady:
www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/co-pripravit-z-jedlych-kastanu-zkuste-polevku-nadivku-ci-sladky-dezert.html
10. 10. 2023 13:53
10. 10. 2023 12:46
10. 10. 2023 12:42
10. 10. 2023 11:53
No právě, v těch Amerických filmech je to samý krocan a v Česku jsou jen krůty
Nikdy jsem celou krůtu nepekla, nesnědli by jsme jí.
Na pečení mám nejraději křídla a pak spodní stehna. Právě aby nebyla suchá nakrájím na droboučko špek a nebo prorostlou anglickou. Jen osolím, nic jiného nedávám. Peču pomalu přikrytou a až na konec odklopím.
A konečně jsem přesvědčila sestru, že krůta není suchá
Z prsou dělám řízky nebo roládu a z vykoštěných steheních guláš
10. 10. 2023 11:15
Předchozí 1 … 481 482 483 484 485 … 2716 Další