Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s tvarohem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 631 kJ /
2 302 kcal
Bílkoviny85,11 g
Tuky45,40 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 4,30 g
Sůl10,64 g
Sacharidy379,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosijeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Krok 2: Přisypeme cukr, přilijeme polovinu vlažného mléka a vše opatrně promícháme. Krok 3: Uložíme na teplé místo a kvásek necháme asi 30 minut kynout. Krok 4: Do vykynutého kvásku přidáme zbylé vlažné mléko, tvaroh, vejce, sůl a nakonec přilijeme rozpuštěnou Heru. Krok 5: Vše důkladně prohněteme, mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme asi 50 minut kynout. Krok 6: Pak těsto rozdělíme na dva stejné díly a vytvarujeme chlebové šišky. Krok 7: Dvě obdélníkové formy vymažeme tukem, šišky do nich vložíme a necháme na teplém místě dalších 30 minut kynout. Krok 8: Vejce rozšleháme a těsně před pečením jím těsto potřeme. Krok 9: Pečeme nejprve 10 minut v troubě předehřáté na 210 °C, pak teplotu snížíme na 180 °C a dalších asi 30 minut chleba dopékáme.

Zveřejněno 12. 10. 2010

Poznámka autorky janatka

www.pecenijeradost.cz-odtud mám recept.Já vše dala do pekárny na těsto i na pečení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1xQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1xQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Když jsem poprvé četla recept také jsem si nedokázala představit jak to bude chutnat.Upekla jsem dva na jedno takové setkání s přáteli a ani jsem nejdříve neochutnala :-/,protože byl tak rychle snědený.Všichni chválili a tak jsem ho musela upéct znovu a opravdu byl moc dobrý!!.;-)

Kraaaasny chlebicek urcite vyzkousim;-):yes::yes:

Janatko;-)mrzí mne,že nemám dp:-Sale i tak+3:yes::yes:putuje:-))

Iveto, ani já jsem ještě chleba s tvarohem nezkoušela!:-p:yes:

Hezký chlebík...:yes:...s tvarohem jsem ještě nezkoušela:-O

Tématické fráze:
tvarohový chléb bez mouky, tvarohový chléb, tvaroh na chleba, chleba z tvarohu, tvarohový chleba, chléb z tvarohu, pecenijeradost, tvarohový chleba z pekárny, chleba bez mouky s tvarohem, domácí chleba s tvarohem, tvarohový chleba z domácí pekárny, tvarohový domácí chléb, tvaroh na chléb, domácí tvarohový chléb, tvaroh s chlebem, domácí chléb z z tvarohu, chléb bez mouky s tvarohem, chléb z tvarohu do pekárny, recept tvaroh na chleba, tvarohový chléb z domácí pekárny

Suroviny:
mouka hladká, droždí, cukr krupice, mléko, vejce, sůl, tuk hera, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu