Tykvové halušky s pórkem

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 1 hod 4 porce Zeleninová jídla 8 názorů

Suroviny

3 brambory
500 g tykve
1 vejce
2 stroužky česneku
hladká mouka
sůl
mletý pepř
100 g uzené slaniny
1 pór
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu nakrájame na kocky a v pare alebo v troche vody uvaríme do polomäkka. Rozmixujeme (ak sme varili vo vode, necháme najprv dobre odkvapkať).

  2. Zemiaky ošúpeme a na strúhadle nastrúhame (strúhadlo na zemiaky) ako na klasické halušky.

  3. Zmiešame nastrúhané zemiaky, rozmixovanú tekvicu, vajíčko, soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Pridáme toľko múky, aby sme dostali cesto husté ako na klasické halušky.

  4. Cez haluškovač zavaríme do vriacej osolenej vody halušky. Necháme 2 – 3 povariť a scedíme.

  5. Medzitým rozpražíme na malé kocôčky nakrájanú slaninu, pridáme na kolieska narezaný pór a restujeme, kým pór nezavädne (asi 4 min).

  6. K póru pridáme halušky, jemne premiešame a ihneď podávame.

Poznámka

Tekvicu (tykev) možno nahradiť oranžovou dyňou alebo iným druhom dyne, v žiadnom prípade nie cuketou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tykvové halušky s pórkem

Tématické fráze: dynove halusky

Zapomněl/a jsem heslo