Foukané ořechové cukroví
Cukroví z ořechového těsta, které se vám rozplyne na jazyku. Věřte, že nezůstanete u jednoho sousta. Foukané rohlíčky patří k nestárnoucí klasice. Už naše babičky je chtěly mít na podnosech a talířcích vánočního stolu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 986 kJ / 2 865 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 32,30 g | 
| Tuky | 158,50 g | 
| Vláknina | 10,80 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 1,80 g | 
| Sůl | 0,36 g | 
| Sacharidy | 321,85 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Foukané ořechové cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jn2W
Moje poznámka
					
				
Foukané ořechové cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jn2W
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 6 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 7 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 11 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 40 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							ořechové cukroví, 
						
						
							foukané rohlíčky, 
						
						
							foukané ořechové rohlíčky, 
						
						
							vánoční cukroví recepty, 
						
						
							ořechové cukrový, 
						
						
							nafouklé cukroví, 
						
						
							foukané ořechy, 
						
						
							nafouklé ořechové rohlíčky, 
						
						
							ořechové cukroví recepty, 
						
						
							orechove rohlicky cukrovi, 
						
						
							foukane vanocni cukrovi, 
						
						
							cukroví recepty, 
						
						
							recept na foukané rohlíčky, 
						
						
							ořechové cukroví do formiček, 
						
						
							ořechové cukroví recept, 
						
						
							foukané rohlíčky recept, 
						
						
							vánoční cukroví foukané, 
						
						
							vánoční cukroví se sádlem, 
						
						
							cukroví z ořechového těsta, 
						
						
							ořechové foukané
						
					
						Suroviny:
						
							cukr moučkový, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							soda jedlá
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (69)
Koukám, že i přes ten nick to pro ni musel být extra zážitek, když nelenila a naschvál se zaregistrovala
No, možná je to mlsným jazýčkem...
...ááá nééébo olšovýma rukama, že
50dkg mouč.cukru(stačí40)
25dkg hery
25dkg kokosu
20dkghladké mouky(dávám30)
1rovnou lžíci sody
důkladně propracované těsto dávat jen tence do formiček,dost se nafoukne.pečeme na 180°C.Po upečení formičky nechte několik minut na vále odstát,pak jdou lépe vyklepnout.Jen lehce pocukrujte.Je dost sladké,ale moc dobré.Mizí raketovou rychlostí.
V uzavřené krabici nechte odležet 14 dní.
Dala jsem tam 1 čajovou lžičku sody a je to moc. Necítím chuťově ořechy, jen ta soda je v nich strašně cítit. Pokud tam musí být, tak jen snad 1/4 lžičky. Ochutnala jsem je od jedné známé, ale ona tam žádnou sodu nedávala, chuťově dobré, ale čerstvě upečené jsou tvrdší. Zkusím je ještě jednou a uberu té sody.
A hneď za čerstva je možné cítiť "pach" sódy...
Zkuste totok
Nemá tam co smrdět
No, leda tak žluklé ořechy
https://www.toprecepty.cz/recept/41147-orechove-du...
(u nás spíše másla) nahradit sádlem, na chuti se nepozná a není zaručeně problém s vyklápěním
Nikdy se mi toto nestalo.