Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 202 kJ / 4 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,80 g |
Tuky | 220,25 g |
Vláknina | 33,80 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 549,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyšleháme žloutky s polovinou cukru a olejem, vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru, opatrně smícháme, přimícháme prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem, vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 170°C cca 35 minut (je možné zkusit špejlí). Po upečení vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Krok 2: Krém těžká paříž:
Nalámeme čokoládu do kastrůlku, nalijeme šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice. Poté hned vyšleháme na plný výkon, nabude tak 2-3x, musí být tuhá, ale nepřešleháme!
Ganache:
Smetana se přivede k varu, poté s ní zalijeme nalámanou čokoládu a necháme stát, dokud čokoláda nepovolí, pak ji vymícháme do hladka a necháme vychladnout. Krok 3: Na papír si stačí nakreslit otisk spodní části boty (podrážky) a podle toho vyřežeme 2 ks, které postříkáme rumem a potřeme krémem těžká paříž, do které naskládáme vypeckované višně (naložené v rumu). Přiklopíme druhou stranou vykrojeného korpusu. Dále budeme vykrajovat z korpusu už kratší díly od nártu až po kotníkovou část, mažeme krémem, poklademe višněmi a skládáme na sebe. Do kotníkové části je třeba zapíchnout dřevěnou výztuž, aby se bota nezhroutila. Dáme zchladit do lednice alespoň na 2 hodiny a celé potřeme ganache a uhladíme. Necháme v lednici nejlépe přes noc. Na druhý den propracujeme a vyválíme marcipán, potáhneme botu marcipánem a dopracujeme lištu se šněrováním. Botu jsem nastříkala airbrushem černou barvou, ale je jedno, jakou barvu bude bota mít.
Nalámeme čokoládu do kastrůlku, nalijeme šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice. Poté hned vyšleháme na plný výkon, nabude tak 2-3x, musí být tuhá, ale nepřešleháme!
Ganache:
Smetana se přivede k varu, poté s ní zalijeme nalámanou čokoládu a necháme stát, dokud čokoláda nepovolí, pak ji vymícháme do hladka a necháme vychladnout. Krok 3: Na papír si stačí nakreslit otisk spodní části boty (podrážky) a podle toho vyřežeme 2 ks, které postříkáme rumem a potřeme krémem těžká paříž, do které naskládáme vypeckované višně (naložené v rumu). Přiklopíme druhou stranou vykrojeného korpusu. Dále budeme vykrajovat z korpusu už kratší díly od nártu až po kotníkovou část, mažeme krémem, poklademe višněmi a skládáme na sebe. Do kotníkové části je třeba zapíchnout dřevěnou výztuž, aby se bota nezhroutila. Dáme zchladit do lednice alespoň na 2 hodiny a celé potřeme ganache a uhladíme. Necháme v lednici nejlépe přes noc. Na druhý den propracujeme a vyválíme marcipán, potáhneme botu marcipánem a dopracujeme lištu se šněrováním. Botu jsem nastříkala airbrushem černou barvou, ale je jedno, jakou barvu bude bota mít.
Zveřejněno 23. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bota pro matematika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKWB
Moje poznámka
Bota pro matematika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKWB
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 8 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 8 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 1 hodinou
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 1 hodinou
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 1 hodinou
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 1 hodinou
Cuketové placičky
Issis před 3 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 5 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 5 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 6 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 6 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak nakreslit boty,
jak nakreslit botu,
bota nakreslit,
jak nakreslit boty #utm_source=obrazky.cz,
nakreslit boty,
dort pro milovníka matematiky,
boty z marcipanu,
bota z čokolády
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
kakao,
cukr krystal,
prášek do pečiva,
olej olivový,
šlehačka,
šlehačka,
čokoláda hořká,
čokoláda hořká,
šlehačka,
višně v rumu
Komentáře (4)