Frappé

Aidina Kuchař:

Nápoje 22 názorů

510

Suroviny

1/2 l vychlazeného mléka
4 lžičky Nescafe strong (6 lžiček Nescafe)
6 lžiček cukru (může být i méně, podle chuti)
6 kostek ledu
šlehačka
zmrzlina - vše podle chuti
skořice
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny v prvním odstavci vložíme do mixéru a mixujeme cca 2 min.

  2. Poté lijeme do připravených skleniček, můžeme dodat zmrzlinu, šlehačku, ozdobit skořicí, prostě co hrdlo ráčí.

Poznámka

Ve vlahém podvečeru po parném dni, neznám nic lepšího, než se posadit na balkon s výborným pitím.

Tento recept jsem získala z minikuchařky, která byla přiložena k mému novému robotu od Moulinex.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frappé

  • Vladimír Jonáš Vladimír Jonáš(neregistrovaný)

    Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.:-p

    Odpovědět

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.:-p

    Ivuška:

    Odpovědět

  • Dimitris Dimitris(neregistrovaný)

    Tak tohle vazne neni FRAPPE!!!!
    :no:

    Odpovědět

  • Madla Madla(neregistrovaná)

    Frappe se nemíchá s mlékem! Není to mléčný kávový Shake!!! Pouze s vodou!!! A mléka jen trošku na zjemnění. Už mě nebaví ty počeštěný přeplácaný recepty! :no:

    Odpovědět

  • gábina gábina(neregistrovaná)

    Toto není recept na frappé, tam se led ásadně nemixuje a už vůbec ne se vším dohromady.:no: Nepleťte si pojmy... Není to ani ledová káva.

    Odpovědět

  • Ivuška Ivuška(neregistrovaná)

    Já když dělám Frappe, tak dám do větší nádoby jednu velkou lžíci rozpustné kávy, zaleji to trochou studené vody a mixuji tyčovým mixérém do husté pěny, poté přidám mléko, cukr a znovu mixuji. Do skleniček si nachystám po 2-3 kostkách ledu a zaleji připravenou směsí, nahoru přidám šlehačku a nastouhanou čokoládu. Takhle mi to příjde nejlepší. Protože když kávu rozšleháte jen s mlékem tak nevznikne ta suprová hustá pěna ;-) Ale každý člověk má jiné chutě, proto to berte pouze jako tip :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    ladis:Nemáš vůbec pravdu, káva se skořicí se běžně dělá v Mexiku, snižuje kyselost kávy a tím šetří žaludek. Viz odkaz:
    http://www.espirito.cz/blog/entry/22-jak-se-vari-k...
    Mně ji nabídli i ve Španělsku. A i u nás v kavárnách ji vařej.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    ladis:myslim, ze je to podle chuti kazdeho, me to chutna taky prave se skorici, da to tomu jiny rozmer.
    Tady to neni web o profesionalni praci s kavou, ale o vareni. Kazdy tu ma svuj prostor a kazdy k vyrobe dobrot pristupuje podle svych zkusenosti,dovednosti, ci vlastnich tradic.
    P.s.ja bych si treba neco jako granko, nebo strouhanou cokoladu na frappe nedala, ale zase respektuji chute druhych;-)
    jooo, a me se vic nez skorice, ekluje KAZÍ s tvrdym y;-)

    Odpovědět

  • ladis ladis(neregistrovaný)

    ten kdo pise ze tam clovek muze dat skorici tak kave vubec ale vubec nerozumi tak at neradi skorice kazy vylozene kavu chlavne na chuti tam se dava cokolada strouhana a nebo neco jako je granko

    Odpovědět

  • ladis ladis(neregistrovaný)

    skorice se prece nedava vubec na kavu proc ji tam davaj to je hruza

    Odpovědět

  • Ondra Ondra(neregistrovaná)

    Děkuji moc za recept, bylo opravdu výborné, v letních vedrech, někde na terase, ideální :) ještě jednou děkuji:yes::yes:

    Odpovědět

  • Štěpánečka  Přibylová Štěpánečka Přibylová(neregistrovaný)

    Tento recept na Frappé chutnalo mé mamince a mému tatínkovi!

    Odpovědět

  • isindy isindy

    nebudu si hrát na originál, tato "náhražka", ať už se jí říká jakkoli, je v tomto vedru úžasná záležitost :yes: pro větší společnost používám mixér, jinak stačí bohatě šejkr...;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    V Řecku dají Nescafé (mají druh přesně pro frappé), cukr(kdo sladí), zalejou tak cca 2 cm vody, našlehají pěnu a dolejí buď celé vodou nebo vodou a trochu kondenzovaného mléka + led:-p

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Ahoj, tak v horkých dnech já tedy frappé fakt moc ráda:-p:yes:,
    Led, mléko a cukr jsou samozřejmosti. Jo včera se mi povedl správný mramor a dneska to tedy spíš vypadalo přesně jako na tý fotce. Takže je to asi fuk, důležité je to osvěžení. No a já ho prosím vás dělám v klasickém ručním šlehači, párkrát otočím a je toho plná nádoba :-D

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo