Frappé

Aidina Kuchař: Aidina

Nápoje 23 názorů

Suroviny

1/2 l vychlazeného mléka
4 lžičky Nescafe strong (6 lžiček Nescafe)
6 lžiček cukru (může být i méně, podle chuti)
6 kostek ledu
šlehačka
zmrzlina - vše podle chuti
skořice
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny v prvním odstavci vložíme do mixéru a mixujeme cca 2 min.

  2. Poté lijeme do připravených skleniček, můžeme dodat zmrzlinu, šlehačku, ozdobit skořicí, prostě co hrdlo ráčí.

Poznámka

Ve vlahém podvečeru po parném dni, neznám nic lepšího, než se posadit na balkon s výborným pitím.

Tento recept jsem získala z minikuchařky, která byla přiložena k mému novému robotu od Moulinex.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frappé

  • sibilla40 sibilla40

    jiz jsem to psala i jinde :
    dobry vecer .... chci se podelit o tom jak vziklo toto uzasne piti... 1957 ,veletrh v Soluni (Recko) ,
    Vytvoření frappé kávy byl náhodný. do té doby se pila instantní káva jen telá. Během mezinárodního veletrhu v Soluni v roce 1957, zástupce švýcarské firmy Nestlé v Řecku Yannis Dritsas představil nový produkt pro děti, čokoládový nápoj krátce smíchání s mlékem a v šejkru. Vakondios Dimitrios zaměstnanec v Nescafé si o přestávce v průběhu výstavy chtěl vypit kávu, ale protože spěchal,neměl čas si uvařit vodu, přišel na nápad použít šejkr, a kávu si udělat se studenou vodou. Dal kávu, cukr a vodu,do šejkru a první frapičko bylo na světě-první káva v historii frappé. Po letech řekl pán Vakondios Dimitrios že si nemohl uvědomit, že tak jednoduchý a náhodný nápad , bude jeden z nejpopulárnějších nápojů v Řecku.....

    Osobně když nemám šějkr, tak je nekde doma majde zavařovací sklenice a kdyz ne, tak staci jen promichat :-K....
    když není studená voda, dám do šejkru ledy ale ne moc vody a potřepu, frapíčko je krasně studené
    na jednu sklenici asi 250 ml vody, 1 jemne vrchovata kavova lzicka kafe a 2 zarovnane kavo.lz. cukru je prumerne sladke frapco ... ale pak zalezi jen na vas , ja mam rada smrtak :-p

    Petrula (Petra) Mani :-K :yes:

    Odpovědět

  • Vladimír Jonáš Vladimír Jonáš(neregistrovaný)

    Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.:-p

    Odpovědět

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.:-p

    Ivuška:

    Odpovědět

  • Dimitris Dimitris(neregistrovaný)

    Tak tohle vazne neni FRAPPE!!!!
    :no:

    Odpovědět

  • Madla Madla(neregistrovaná)

    Frappe se nemíchá s mlékem! Není to mléčný kávový Shake!!! Pouze s vodou!!! A mléka jen trošku na zjemnění. Už mě nebaví ty počeštěný přeplácaný recepty! :no:

    Odpovědět

  • gábina gábina(neregistrovaná)

    Toto není recept na frappé, tam se led ásadně nemixuje a už vůbec ne se vším dohromady.:no: Nepleťte si pojmy... Není to ani ledová káva.

    Odpovědět

  • Ivuška Ivuška(neregistrovaná)

    Já když dělám Frappe, tak dám do větší nádoby jednu velkou lžíci rozpustné kávy, zaleji to trochou studené vody a mixuji tyčovým mixérém do husté pěny, poté přidám mléko, cukr a znovu mixuji. Do skleniček si nachystám po 2-3 kostkách ledu a zaleji připravenou směsí, nahoru přidám šlehačku a nastouhanou čokoládu. Takhle mi to příjde nejlepší. Protože když kávu rozšleháte jen s mlékem tak nevznikne ta suprová hustá pěna ;-) Ale každý člověk má jiné chutě, proto to berte pouze jako tip :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    ladis:Nemáš vůbec pravdu, káva se skořicí se běžně dělá v Mexiku, snižuje kyselost kávy a tím šetří žaludek. Viz odkaz:
    http://www.espirito.cz/blog/entry/22-jak-se-vari-k...
    Mně ji nabídli i ve Španělsku. A i u nás v kavárnách ji vařej.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    ladis:myslim, ze je to podle chuti kazdeho, me to chutna taky prave se skorici, da to tomu jiny rozmer.
    Tady to neni web o profesionalni praci s kavou, ale o vareni. Kazdy tu ma svuj prostor a kazdy k vyrobe dobrot pristupuje podle svych zkusenosti,dovednosti, ci vlastnich tradic.
    P.s.ja bych si treba neco jako granko, nebo strouhanou cokoladu na frappe nedala, ale zase respektuji chute druhych;-)
    jooo, a me se vic nez skorice, ekluje KAZÍ s tvrdym y;-)

    Odpovědět

  • ladis ladis(neregistrovaný)

    ten kdo pise ze tam clovek muze dat skorici tak kave vubec ale vubec nerozumi tak at neradi skorice kazy vylozene kavu chlavne na chuti tam se dava cokolada strouhana a nebo neco jako je granko

    Odpovědět

  • ladis ladis(neregistrovaný)

    skorice se prece nedava vubec na kavu proc ji tam davaj to je hruza

    Odpovědět

  • Ondra Ondra(neregistrovaná)

    Děkuji moc za recept, bylo opravdu výborné, v letních vedrech, někde na terase, ideální :) ještě jednou děkuji:yes::yes:

    Odpovědět

  • Štěpánečka  Přibylová Štěpánečka Přibylová(neregistrovaný)

    Tento recept na Frappé chutnalo mé mamince a mému tatínkovi!

    Odpovědět

  • isindy isindy

    nebudu si hrát na originál, tato "náhražka", ať už se jí říká jakkoli, je v tomto vedru úžasná záležitost :yes: pro větší společnost používám mixér, jinak stačí bohatě šejkr...;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    V Řecku dají Nescafé (mají druh přesně pro frappé), cukr(kdo sladí), zalejou tak cca 2 cm vody, našlehají pěnu a dolejí buď celé vodou nebo vodou a trochu kondenzovaného mléka + led:-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: domácí frapé ledová káva originál recept jak se dělá frappé káva frappé recept domácí frappé jak se dělá frapé příprava frappe recept na frapé kávu jak udělat kávu frappé ledové frappé recept příprava frape frappe priprava káva frappé šlehač na frapé frappovač nescafe frape recept na frappe kavu čokoladove frappe kava frape ledové frappé

Zapomněl/a jsem heslo