

Frappé
Suroviny
- 1/2 l vychlazeného mléka
- 4 lžičky Nescafe strong (6 lžiček Nescafe)
- 6 lžiček cukru (může být i méně, podle chuti)
- 6 kostek ledu
- šlehačka
- zmrzlina - vše podle chuti
- skořice
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny v prvním odstavci vložíme do mixéru a mixujeme cca 2 min.
Poté lijeme do připravených skleniček, můžeme dodat zmrzlinu, šlehačku, ozdobit skořicí, prostě co hrdlo ráčí.
Poznámka
Ve vlahém podvečeru po parném dni, neznám nic lepšího, než se posadit na balkon s výborným pitím.
Tento recept jsem získala z minikuchařky, která byla přiložena k mému novému robotu od Moulinex.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Frappé
-
jiz jsem to psala i jinde :
dobry vecer .... chci se podelit o tom jak vziklo toto uzasne piti... 1957 ,veletrh v Soluni (Recko) ,
Vytvoření frappé kávy byl náhodný. do té doby se pila instantní káva jen telá. Během mezinárodního veletrhu v Soluni v roce 1957, zástupce švýcarské firmy Nestlé v Řecku Yannis Dritsas představil nový produkt pro děti, čokoládový nápoj krátce smíchání s mlékem a v šejkru. Vakondios Dimitrios zaměstnanec v Nescafé si o přestávce v průběhu výstavy chtěl vypit kávu, ale protože spěchal,neměl čas si uvařit vodu, přišel na nápad použít šejkr, a kávu si udělat se studenou vodou. Dal kávu, cukr a vodu,do šejkru a první frapičko bylo na světě-první káva v historii frappé. Po letech řekl pán Vakondios Dimitrios že si nemohl uvědomit, že tak jednoduchý a náhodný nápad , bude jeden z nejpopulárnějších nápojů v Řecku.....
Osobně když nemám šějkr, tak je nekde doma majde zavařovací sklenice a kdyz ne, tak staci jen promichat....
když není studená voda, dám do šejkru ledy ale ne moc vody a potřepu, frapíčko je krasně studené
na jednu sklenici asi 250 ml vody, 1 jemne vrchovata kavova lzicka kafe a 2 zarovnane kavo.lz. cukru je prumerne sladke frapco ... ale pak zalezi jen na vas , ja mam rada smrtak
Petrula (Petra) Mani -
Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.
-
Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.
Ivuška: -
Tak tohle vazne neni FRAPPE!!!!
-
Frappe se nemíchá s mlékem! Není to mléčný kávový Shake!!! Pouze s vodou!!! A mléka jen trošku na zjemnění. Už mě nebaví ty počeštěný přeplácaný recepty!
-
Toto není recept na frappé, tam se led ásadně nemixuje a už vůbec ne se vším dohromady.
Nepleťte si pojmy... Není to ani ledová káva.
-
Já když dělám Frappe, tak dám do větší nádoby jednu velkou lžíci rozpustné kávy, zaleji to trochou studené vody a mixuji tyčovým mixérém do husté pěny, poté přidám mléko, cukr a znovu mixuji. Do skleniček si nachystám po 2-3 kostkách ledu a zaleji připravenou směsí, nahoru přidám šlehačku a nastouhanou čokoládu. Takhle mi to příjde nejlepší. Protože když kávu rozšleháte jen s mlékem tak nevznikne ta suprová hustá pěna
Ale každý člověk má jiné chutě, proto to berte pouze jako tip
-
ladis:Nemáš vůbec pravdu, káva se skořicí se běžně dělá v Mexiku, snižuje kyselost kávy a tím šetří žaludek. Viz odkaz:
http://www.espirito.cz/blog/entry/22-jak-se-vari-k...
Mně ji nabídli i ve Španělsku. A i u nás v kavárnách ji vařej. -
ladis:myslim, ze je to podle chuti kazdeho, me to chutna taky prave se skorici, da to tomu jiny rozmer.
Tady to neni web o profesionalni praci s kavou, ale o vareni. Kazdy tu ma svuj prostor a kazdy k vyrobe dobrot pristupuje podle svych zkusenosti,dovednosti, ci vlastnich tradic.
P.s.ja bych si treba neco jako granko, nebo strouhanou cokoladu na frappe nedala, ale zase respektuji chute druhych
jooo, a me se vic nez skorice, ekluje KAZÍ s tvrdym y -
ten kdo pise ze tam clovek muze dat skorici tak kave vubec ale vubec nerozumi tak at neradi skorice kazy vylozene kavu chlavne na chuti tam se dava cokolada strouhana a nebo neco jako je granko
-
skorice se prece nedava vubec na kavu proc ji tam davaj to je hruza
-
Děkuji moc za recept, bylo opravdu výborné, v letních vedrech, někde na terase, ideální :) ještě jednou děkuji
-
Tento recept na Frappé chutnalo mé mamince a mému tatínkovi!
-
nebudu si hrát na originál, tato "náhražka", ať už se jí říká jakkoli, je v tomto vedru úžasná záležitost
pro větší společnost používám mixér, jinak stačí bohatě šejkr...
-
V Řecku dají Nescafé (mají druh přesně pro frappé), cukr(kdo sladí), zalejou tak cca 2 cm vody, našlehají pěnu a dolejí buď celé vodou nebo vodou a trochu kondenzovaného mléka + led