Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínová pomazánka se šunkou a rajčátky

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: individuálně

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 801 kJ /
1 147 kcal
Bílkoviny51,70 g
Tuky93,55 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 2,61 g
Sůl6,53 g
Sacharidy18,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hermelín dáme na 1/2hodiny do mrazáku a poté nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, které potřeme trochou oleje. Sýr se nám při strouhání nebude lepit na struhadlo. Krok 2: Rajčátka rozkrojíme na poloviny, lžičkou odstraníme semínka a poté je nakrájíme na drobné kousky. Krok 3: Šunku nakrájíme na drobné nudličky a vše v míse, po přidání smetany, majolky a nakrájené petrželky, promícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit. Krok 4: Mažeme na plátky čerstvého pečiva. Každý plátek můžeme ozdobit lístkem petrželky.

TIP: Zdravější verze majonézy - rady a tipy

Zveřejněno 24. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ky0n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ky0n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Petaja: Děkuji za komentář i fotku:-KObojí mě velice potěšilo:-8

Dělala jsem a pomazánka je moc dobrá. Podávala jsem na krekrech :). S dovolením přidávám foto. Děkujk ja recept :-K.

<3Mela jsem v lednicce hermelin,vsechny pomazanky na zitra hotove,delam vzdy do predu.A tak jsem jeste udelala tuhletu a je opravdu vynikajici.Budu mazat na cerstvou veku a zdobit petrzelkou,ta jde u nas na vsechno.:-K:yes:

Už je udělano moc dobra:yes::yes:Děkuji :-K

bohdana: Já za vyzkoušení také děkuji:-K:yes:

Díky všem za zhlédnutí receptu,komentáře i hodnocení:-8:-K

Dělávám téměř shodně, prima pomazánka:-D:yes:

Miluji hermelín, proč nezkusit tuto pomazánku. ač jsem neměla rajčátka, je vynikající. děkuji za recept

To bude určitě<3, jen to čerstvé pečivo nemáme, tak něco vytáhnu z mrazáku :-!

Líbí se mi<3:yes::yes:

Pomazanka je famozni a ten trik se struhadlem a olejem jsem neznala, takze dekuji do Zlina Drahusko:yes:.

chocolate: Luciášku,to"olejové potření"mám od babičky:-)Také ještě struhadlo potírala olejem,když dělávala z nudlového těsta strouhání do polévky:yes:

Jana Pá: Jani,to vůbec nevadí,že nemáš čerstvé pečivo:-*Nedávno jsem podobnou pomazánku namazala na starší rohlíky,které jsem nakrájela na širší šikmé plátky a zlehka po obou stranách osmažila na másle:-)

Všem moc děkuji:-8:-K

Krásná a určitě výborná, Hermelín nikdy nezklame

Pochutnala bych si <3:yes:

Tématické fráze:
hermelinova pomazanka, šunka v pomazánka, hermelín a vepřová šunka, hermelínová pomazánka recept, pomazánka se šunkou, recept na hermelínovou pomazánku se sunkou, pomazanka ze sunky, pomazánka s hermelín a šunkou, pomazánka hermelín žerve šunka, recepty na hermelinovou pomazanku, hermelínová pomazánka s vejci, pomazánka hermelín, hermelín vejce šunka pomazánka, hermelínová pomazánka., postup na hermelinovou pomazanku se šunkou, strouhani hermelinu, pomazánka hermelín se šunkou, recepty s rajcatky, hermelinova, hermelinova pomazanka s zerve

Suroviny:
sýr hermelín, šunka, smetana kysaná, majolka, rajče cherry, petržel, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu