Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

magdalenka Kuchař: magdalenka

Slané pečivo 62 názorů

Suroviny

500 g hladká mouka
20 g čerstvé droždí (polovina kostky)
1 KL cukru
100 ml mléko
150 g zakysaná smetana
1 vejce
250 g margarín na pečení
250 g tvaroh
4 zarovnané KL soli
2 hrsti pokrájených mladých listů medvědího česneku
na potření 1 vejce
na posyp sezam (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V osladenom vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a nechám stáť cca 15 minút. Múku preosejeme, zmiešame so soľou. V kyslej smotane rozšľaháme vajce. Rukami rozdrobíme v múke margarín, potom tvaroh.

  2. Pridáme kvások a smotanu s vajcom, spracujeme tuhé cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa margarín neprehrial (nepoužijeme DP), necháme v teple stáť asi hodinu.

  3. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na cca 1,5-2 cm, posypeme umytými, osušenými a pokrájanými listami medvedieho cesnaku - polovicou z množstva. Preložíme na tretinu, potom na polovicu. (pozri foto)

  4. Po 10 minútach znovu vyvaľkáme, posypeme druhou polovicou listov, znovu prekladáme. Po ďalších 10 minútach ešte raz preložíme, vyvaľkáme na cca 2 cm hrúbku, pokrájame na kocky cca 4x4 cm, prípadne aké nám vyhovujú, môžu byť okrúhle - klasika. Ja robím zásadne kocky, nemám odpad.

  5. Preložíme na plech (peč. papier alebo fólia na pečenie), necháme stáť ešte 10-15 minút, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom.

  6. Pečieme 15-18 minút pri cca 200°C, príp. podľa svojich skúseností s rúrou.

  7. Z polovice cesta som robila obyčajné tvarohové pagáčiky, bez medvedieho cesnaku. Prekladanie nie je nevyhnutné, pagáčiky nelístkujú, bol to experiment, cesnak je možné dať rovno do cesta, ako je to pri recepte v poznámke.

Poznámka

http://www.toprecepty.cz/recept/20398-pagacky-i-s-...

Nejedná sa o klasické kysnuté cesto, droždie a tvaroh cesto len nadľahčujú. Na priereze vidno štruktúru. Nie je to dusivka, vlhkosť zabezpečuje tvaroh.

Pagáčiky chutia hlavne vlažné, my sme ich mali dnes ku boršču.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 807 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    danka1965:Nepoznám vaše výrobky, nežijem v Čechách, takže k tvarohu sa neviem vyjadriť. Ale som rada, že sa ti vydarili a že si spokojná! Podľa fotky vyzerajú výborne! Ďakujem za správu!

    Odpovědět

  • danka1965 danka1965

    Skutečně skvělé, jen jsem měla doma tvaroh doma jen vaničkový, asi by to chtělo ze staniolu, že?. Ale myslím, že se povedly :-p. Pokusím se přidat foto

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jindřich::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    magdalenka: Tak fajn - kvůli pagáčikům už sedám do auta a jedu si pro medvědí česnek do Horského parku (které hory?) nebo ještě lépe do lužního lesa u Dunaje :-S Ale ten recept musí být výborný :-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Nikoleta:vďaka za skvelú správu!

    Odpovědět

  • Nikoleta Nikoleta(neregistrovaná)

    aaa... namiesto margarínu som dala obyčajné maslo, lebo my margaríny nepoužívame a bolo to naozaj super. fakt ďakujem za recept!:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Nikoleta Nikoleta(neregistrovaná)

    Mňam!!! Sú vynikajúce, chutili celej rodine, a mamina ma dokonca ešte poprosila, či by som jej ich nespravila na jej meniny do práce :-)naozaj sú super

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    hanahcotton: Hani, ďakujem, som rada!:-K

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Dnes jsem je upekla, jsou výtečné,:yes: jen nahoře jsem je posypala sýrem;-)přidávám foto a díky za recept :-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Coleta: Určite. Budeš to mať veľmi chutné.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Magdalenko, šlo by nahradit část tvarohu brynzou? Asi ne celé množství, že? To by bylo asi moc slané. Ale půl na půl by to snad šlo, ne? Ještě sehnat ten česnek a můžu to vyzkoušet :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    renata: Som naozaj rada, že sa ti pagáčky podarili a že chutili. Ja ďakujem za priaznivú správu.:-K

    Odpovědět

  • renata renata(neregistrovaná)

    Magdalenko dekuji za odpoved a za vyborny recept.Vcera jsem pekla s normalnim cesnekem, nasekanou petrzelkou a trochu rozpusteneho masla s vegetou a fakt bomba. Medvedi cesnak je tady divoky cesnek, tento tyden si to sezenu a budu pect tak jako Vy.Ale i tak se po nich jen zaprasilo a sousedi se olizovali. Dekuji

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Zdeňka:No máme tady přesné to samé,co je v Čechách! Obchodníci nás nijak "nešetří" stejný póvl a hnus ! Takže díky i za čerstvý plevel ,který nejel pul Evropy v kamionu !:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    renata: je to liečivá rastlina, využiteľná v kuchyni na mnoho vecí, mrkni na niektoré moje recepty. Konzumujú sa listy, majú arómu cesnaku, nerobia však žalúdočné obtiaže, sú bohatým zdrojom rôznych vitamínov atď. Sezóna medvedieho cesnaku je krátka, je to jedna z prvých rastlín, čo sa na jar tlačí von zo zeme.
    Niečo si môžeš aj vygoogliť, napr. http://plnielanu.zoznam.sk/c/696/pomoze-proti-chor...

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: topcesnek.cz recepty s medvědím česnekem přesný pagáček přesné pagáčky topcesnek škvarkové pagáčky slovenské tvarohové pagáčky tvarohové pagáče tvarohove pagačiky www topcesnek cz recept s medvědím česnekem topcesnek@ seznam.cz pagáčiky s medvědím česnekem recepty presny pagacek pagáčiky s medvedím cesnakom omeleta s medvedím cesnakom recepty s medvedim cesnakom #slovenské paváčky s medvědím česnekem pagáčky z tvarohu slovensky margarín

Zapomněl/a jsem heslo