

Svíčkové řezy s pepřovou omáčkou
Suroviny
- svíčková
- anglická slanina
- vejce
- sůl
- steakový pepř
- slunečnicový olej (s česnekem a zázvorem)
- česnek
- zázvor
- slunečnicový olej
- máslo
- suché bílé víno
- smetana ke šlehání
- koňak
- citrónová šťáva
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Cca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem s česnekem a zázvorem. Necháme minimálně 8 hod. uležet.
V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple.
V rendlíku zpěníme máslo, přidáme pepř, víno, necháme přejít varem, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou, osolíme, provaříme, zastříkneme koňakem, promícháme a odstavíme.
V lívanečníku na kapce oleje vytvoříme "volské oko" a na pánvičce orestujeme plátky anglické.
Příloha-smažené brambory.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: recept jsem obdržel emailem
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Svíčkové řezy s pepřovou omáčkou
-
Souhlasím s yanull.
-
Děkuji za milé komentáře a bodíky
.
-
Jendo vypadá to skvěle
a moc pěkné fotečky
Zasloužený bodík je tam
-
Jendo
-
Jendo, až mi zrak přechází a hlava mi jde kolem krása.
-
Jendo, proste nadhera
9
-
-
Mňam
... no to je zase kousek
+
-
Bodík a zdrhám
-
Zde opět vidím dvojí profesionalitu. 1. vaření a druhou ve focení. Přimlouvala bych se u administrátorů, zda by jsi tu mohl mít svoji rubriku: "Jenda v akci."
Přiděluji 4. bodík
-
+1
-
Jendo achoooj
, krásná klasika...bod letí
-
Mnam
už jsi tu dlouho nebyl
krásné
ty brambory jsou pěkné