Svíčkové řezy s pepřovou omáčkou

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Hovězí maso 13 názorů

Suroviny

svíčková
anglická slanina
vejce
sůl
steakový pepř
slunečnicový olej (s česnekem a zázvorem)
česnek
zázvor
slunečnicový olej
máslo
suché bílé víno
smetana ke šlehání
koňak
citrónová šťáva
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem s česnekem a zázvorem. Necháme minimálně 8 hod. uležet.

  2. V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple.

  3. V rendlíku zpěníme máslo, přidáme pepř, víno, necháme přejít varem, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou, osolíme, provaříme, zastříkneme koňakem, promícháme a odstavíme.

  4. V lívanečníku na kapce oleje vytvoříme "volské oko" a na pánvičce orestujeme plátky anglické.

    Příloha-smažené brambory.

Poznámka

Zdroj: recept jsem obdržel emailem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Svíčkové řezy s pepřovou omáčkou

Tématické fráze: pepřová omáčka ke steakům peprova omacka recept recept na pepřovou omáčku maso s pepřovou omáčkou pepřový dresing hovězí steak s pepřovou omáčkou pepřová omáčka s konakem steaková omáčka pepřová smetanová omáčka steak s pepřovou omáčkou recept pepřová omáčka k masu steaková pepřová omáčka smetanová pepřová omáčka hovezi s peprovou omackou hovězí maso s pepřovou omáčkou steaková omáčka recept pepřová omáčka koňak steak s pepřovou omáčkou pepřová steaková omáčka recepty ze svičkové

Zapomněl/a jsem heslo