Svíčkové řezy s pepřovou omáčkou

Suroviny

svíčková
anglická slanina
vejce
sůl
steakový pepř
slunečnicový olej (s česnekem a zázvorem)
česnek
zázvor
slunečnicový olej
máslo
suché bílé víno
smetana ke šlehání
koňak
citrónová šťáva
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem s česnekem a zázvorem. Necháme minimálně 8 hod. uležet.

  2. V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple.

  3. V rendlíku zpěníme máslo, přidáme pepř, víno, necháme přejít varem, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou, osolíme, provaříme, zastříkneme koňakem, promícháme a odstavíme.

  4. V lívanečníku na kapce oleje vytvoříme "volské oko" a na pánvičce orestujeme plátky anglické.

    Příloha-smažené brambory.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: recept jsem obdržel emailem

Komentáře k receptu Svíčkové řezy s pepřovou omáčkou

Tématické fráze: pepřová omáčka ke steakům peprova omacka recept recept na pepřovou omáčku pepřová omáčka s konakem maso s pepřovou omáčkou pepřový dresing hovězí steak s pepřovou omáčkou steaková omáčka pepřová smetanová omáčka steak s pepřovou omáčkou recept pepřová omáčka k masu steaková pepřová omáčka smetanová pepřová omáčka hovezi s peprovou omackou hovězí maso s pepřovou omáčkou steaková omáčka recept pepřová omáčka koňak steak s pepřovou omáčkou pepřová steaková omáčka recepty ze svičkové