Kuřecí sekaný máslový řízek

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

500 g kuřecího masa
30 g másla
2 žloutky
20-30 g prosáté strouhanky
sůl
trochu tlučeného muškátového květu
petrželka
2 lžíce smetany
máslo nebo olej na pečení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a opláchnuté maso pokrájíme a pak jemně nasekáme nebo na masovém mlýnku dvakrát umeleme. V misce utřeme máslo do pěny (v této fázi si pomůžeme ručním šlehačem), přidáme žloutky, strouhanku, znovu trochu utřeme (ušleháme), přidáme umleté maso, rozsekanou petrželku, sůl, koření, smetanu a vše dobře (ručně) promícháme.

  2. Ze směsi pak tvoříme ploché oválné řízečky, které po obou stranách v pánvi na rozehřátém tuku zvolna pečeme dozlatova (na každé straně asi 4 minuty).

  3. Řízky upravíme na talíře a ozdobíme petrželkou, proužkem naložené kapie apod.. Jako přílohu podáváme nové vařené brambory nebo bramborovou kaši a salát ze syrové zeleniny nebo kompot.

Poznámka

Recept je vhodný i pro děti.

Pokud chce někdo řízky pikantnější, může do masové směsi přidat koření - pepř nebo granulovaný česnek a pod.

Řízky můžeme i obalit v trojobalu, ale budou pak mastnější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí sekaný máslový řízek

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo