 
	
		
Avokádová krémová pomazánka
Avokádo je velmi chutné, plné vitamínů a zdravých tuků. Zkombinujeme ho s máslem, čerstvým sýrem a česnekem a připravíme tak lahodnou svěží pomazánku, která skvěle chutná s opečeným tmavým pečivem.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 755 kJ / 659 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 14,70 g | 
| Tuky | 58,88 g | 
| Vláknina | 5,12 g | 
| Cholesterol | 155 mg | 
| Sodík | 259 mg | 
| Sůl | 0,54 g | 
| Sacharidy | 15,28 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Avokádo rozpůlíme, do pecky (není tvrdá) zasekneme nůž a pootočením pecku snadno vyndáme. Lžící podebereme vnitřek a vyndáme ze slupky.
	Krok 2: Vidličkou avokádo důkladně rozmačkáme (nebo rozmixujeme), ihned zakápneme citronem, aby nezčernalo.
	Krok 3: Přidáme Lučinu, změklé máslo, prolisovaný česnek dle chuti, sůl, pepř a špetku chilli. Promícháme nebo promixujeme.
	Krok 4: Podáváme v mističce ozdobené listem salátu, cherry rajčátkem s opečeným toastem. Nebo namažeme na plátky opečeného tmavého pečiva.
Zveřejněno 6. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Avokádová krémová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qEGR
Moje poznámka
					 
				
Avokádová krémová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qEGR
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 6 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 7 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 8 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 8 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							avokádová pomazánka podle pohlreicha, 
						
						
							pomazánka z avokáda, 
						
						
							avokado a žlučník, 
						
						
							avokádová pomazánka pohlreich, 
						
						
							avokadova pomazánka, 
						
						
							pomazánka z avokáda pohlreich, 
						
						
							avokádová pomazánka recept, 
						
						
							aby avokado nezcernalo, 
						
						
							avokádová pomazánka na chlebíčky pohlreich, 
						
						
							pohlreich avokadova pomazánka, 
						
						
							pomazánka z avokáda pohlreicha, 
						
						
							pohlreich recepty avokado, 
						
						
							pohlreich avokáda, 
						
						
							jak uchovat avokáda, 
						
						
							pomazánka z avokáda dle pohlreicha, 
						
						
							pomazánka z avokáda podle pohlreicha, 
						
						
							recepty pomazanky z avokáda, 
						
						
							pomazanky pro žlučník, 
						
						
							recepty z avocáda, 
						
						
							avokado žlučník
						
					
						Suroviny:
						
							avokádo, 
						
						
							citron, 
						
						
							lučina, 
						
						
							máslo, 
						
						
							pepř bílý, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							chilli
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (9)
No, měl pravdu, je to hrozně trpké a je mi jasné, že by to zkazilo každé jídlo, do kterého by se to přidalo. Takže nadále budu pecky vyhazovat a konzumovat jen lahodnou dužinu
A jen za tu pecku byste zasloužila palec nahoru
Děkuji
http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=pr...