Avokádová krémová pomazánka
Avokádo je velmi chutné, plné vitamínů a zdravých tuků. Zkombinujeme ho s máslem, čerstvým sýrem a česnekem a připravíme tak lahodnou svěží pomazánku, která skvěle chutná s opečeným tmavým pečivem.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 755 kJ / 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,70 g |
Tuky | 58,88 g |
Vláknina | 5,12 g |
Cholesterol | 155 mg |
Sodík | 259 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 15,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Avokádo rozpůlíme, do pecky (není tvrdá) zasekneme nůž a pootočením pecku snadno vyndáme. Lžící podebereme vnitřek a vyndáme ze slupky.
Krok 2: Vidličkou avokádo důkladně rozmačkáme (nebo rozmixujeme), ihned zakápneme citronem, aby nezčernalo.
Krok 3: Přidáme Lučinu, změklé máslo, prolisovaný česnek dle chuti, sůl, pepř a špetku chilli. Promícháme nebo promixujeme.
Krok 4: Podáváme v mističce ozdobené listem salátu, cherry rajčátkem s opečeným toastem. Nebo namažeme na plátky opečeného tmavého pečiva.
Zveřejněno 6. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Avokádová krémová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qEGR
Moje poznámka
Avokádová krémová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qEGR
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 1 hodinou
Rajčatový tataráček
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 4 minutami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 28 minutami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 42 minutami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 2 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 2 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 2 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 3 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 9 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 13 hodinami
Tématické fráze:
avokádová pomazánka podle pohlreicha,
pomazánka z avokáda,
avokado a žlučník,
avokádová pomazánka pohlreich,
avokadova pomazánka,
pomazánka z avokáda pohlreich,
avokádová pomazánka recept,
aby avokado nezcernalo,
avokádová pomazánka na chlebíčky pohlreich,
pohlreich avokadova pomazánka,
pomazánka z avokáda pohlreicha,
pohlreich recepty avokado,
pohlreich avokáda,
jak uchovat avokáda,
pomazánka z avokáda dle pohlreicha,
pomazánka z avokáda podle pohlreicha,
recepty pomazanky z avokáda,
pomazanky pro žlučník,
recepty z avocáda,
avokado žlučník
Suroviny:
avokádo,
citron,
lučina,
máslo,
pepř bílý,
česnek,
sůl,
chilli
Komentáře (9)
No, měl pravdu, je to hrozně trpké a je mi jasné, že by to zkazilo každé jídlo, do kterého by se to přidalo. Takže nadále budu pecky vyhazovat a konzumovat jen lahodnou dužinu
A jen za tu pecku byste zasloužila palec nahoru
Děkuji
http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=pr...