Avokádová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenAvokádo si nachází stále více příznivců i v našich zeměpisných končinách. Jednoduchou a rychlou pomazánku z něj zvládne připravit každý. Je lahodná a jemná. Podáváme ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 711 kJ / 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 16,50 g |
– nasycené | 3,20 g |
– nenasycené | 10,30 g |
–– mononenasycené | 8,40 g |
–– polynenasycené | 1,90 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 1,40 g |
– cukry | 0,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Avokádo si nachází stále více příznivců i v našich zeměpisných končinách. Jednoduchou a rychlou pomazánku z něj zvládne připravit každý. Je lahodná a jemná. Podáváme ji…
Z avokáda odstraníme slupku, vidličkou v misce rozmačkáme a zalijeme citronovou šťávou. Z rajčat odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno.Přidáme nahrubo nastrouhaná…
Sushi je tradičním japonským pokrmem, který už si ale našel místo v srdcích Čechů. Výroba domácího sushi je navíc poměrně snadná a může to být i zábava. Stačí správně…
Avokáda (musí být hodně měkká a bez skvrn, jinak jsou hořká a mohli bychom to vyhodit) oloupeme, nakrájíme na kostičky a ponorným mixérem rozmixujeme v jemnou pastu, bez…
Čerstvý máslový croissant dokáže provonět celé pekařství, co pak teprve vaši kuchyni. Pro bohatou a výživnou snídani si s námi připravte jeho plněnou verzi. Dovnitř…
Zralé, měkké avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a avokádo nakrájíme do misky na kousky. Přidáme kakao, banán, fruktozu, popřípadě med a vše rozmixujeme tyčovým mixérem…
Avokádo rozpůlíme, vytáhneme pecku a vnitřek lžičkou vydlabeme. Cibuli, kapary a rajčata nakrájíme nadrobno. Avokádo nakrájíme nebo vidličkou rozmačkáme nahrubo.Pokapeme…
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme, dáme do misky, zakapeme citronovou šťávou, utřeme česnek, najemno nakrájíme cibulku, osolíme, opepříme, přidáme lučinu a vše…
Klasický hamburger je svojí velikostí občas problematickým pokrmem. V tomto receptu vás inspirujeme na skvělé pohoštění pro rodinu i přátele, a to v podobě miniburgerů.…
Avokádo je jednou z exotických populárních surovin u nás. Nejčastěji z něj připravujeme pomazánky. Inspirujte se v tomto receptu a připravte jemnou pomazánku z avokáda,…
Snad nejjednodušší způsob jak zužitkovat avokádo, je vytvořit z něj dip. Postačí jen limetková šťáva, česnek a výborná pomazánka je na světě. Její využití je opravdu…
Čočku uvaříme dle návodu na obalu, vodu slijeme a odložíme ji stranou.Cuketu oloupeme a škrabkou na brambory ji naloupeme tenké plátky.Avokádo nakrájíme na menší…
Avokádo je velmi chutné, plné vitamínů a zdravých tuků. Zkombinujeme ho s máslem, čerstvým sýrem a česnekem a připravíme tak lahodnou svěží pomazánku, která skvěle…
Vyloupneme avokádo a dáme ho do misky spolu s tvarohem a lučinou, přidáme na drobno pokrájený nebo prolisovaný česnek a nakrájenou jarní cibulku i s natí (část naťe…
Předem dáme vařit krůtí krky spolu s kořením v čajítku na silný tažený vývar. Přivedeme k varu, mírně osolíme, stáhneme teplotu na minimum a táhneme dokud maso nejde…
V poslední době se avokádo těší opravdu veliké oblibě. Je nabité spoustou prospěšných látek a zdravých tuků. Do našeho povědomí vstoupilo hlavně díky mexické omáčce…
Zdravé a tučné avokádo je ideální surovinou pro přípravu jednoduché pomazánky. Stačí ho rozmačkat, smíchat s uvařenými vejci, jarní cibulkou a petrželkou a je hotovo.…
Pomazánku z vajec a tuňáka odlehčíme tak, že majonézu nahradíme avokádem, které jídlu dodá plno živin a „zdravých“ tuků. Pomazánce dodáme pikantnost přidáním dijonské…
Nejprve rozvaříme maliny, ke kterým přidáme malinko vody a podle chuti osladíme třtinovým cukrem. Necháme zchladnout.Avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky a lžící vydlabeme…
Avokáda rozpulte a zbavte pecek. Vydlabejte je do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte nasekaný koriandr, nadrobno nakrájenou cibuli a šťávu z jedné limetky. Dosolte…
Nejprve připravíme všechny ingredience, které musíme nastrouhat a nakrájet. Poté na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, přidáme rajský protlak, kečup a Taco koření…
Avokádo rozpůlíme, vytáhneme pecku a vyškrábeme do misky. Rozmačkáme vidličkou, zakápneme citronem a přidáme máslo. Metličkou vyšleháme do pěny.Vmícháme už lehce česnek,…
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a hmotu vydlabeme lžící do misky. Přidáme Lučinu, nahrubo nastrouhanou nebo nalámanou Nivu a smetanu. Můžeme vše rozmačkat důkladně…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Podzim na talíři: Uvařte si krémovou polévku z pečeného celeru se žampiony a vínem
Šéfkuchaři protestují: Nerušte Michelina v Česku! Je to absurdní a smutné, jako by vláda "zakázala" Facebook, zuří Kalina
Jak na perfektní kotlíkový buřtguláš: Důležitý je správný poměr cibule a uzeniny, výraznou chuť zajistí i rajský protlak a koření