Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 783 kJ / 426 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,36 g |
Tuky | 25,85 g |
Vláknina | 4,47 g |
Cholesterol | 266 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 25,35 g |
Postup přípravy
Připravíme těstíčko prošleháním vejce, mouky a soli. Plátky lilku postupně namočíme v těstíčku a osmažíme v rozehřátém oleji. Krok 2: Na náplň smícháme tahini pastu s jogurtem, solí, pepřem a utřeným česnekem.
Náplň natřeme na osmažené plátky lilku a srolujeme do závitků, které zpevníme párátky.
Hotové závitky naskládáme na plech a před podáváním necháme chvilku ohřát v troubě.
Je to výborná chuťovka s jogurtovým dipem.
Zveřejněno 4. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové závitky s tahini náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8L8m
Moje poznámka
Lilkové závitky s tahini náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8L8m
Nejnovější recepty
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 17 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 17 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 17 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s cuketou a smetanou
jitkamore před 13 minutami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
DvorMar před 3 hodinami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Fitulka před 4 hodinami
Vajíčkový salát
Sahula před 14 hodinami
Vajíčková omáčka
Sahula před 14 hodinami
Labužnický králík na smetaně
Darwin před 16 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Sarinka56 před 16 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
mikerose před 17 hodinami
Macecha řezy
vikinka09 před 17 hodinami
Tématické fráze:
pocení z lilku,
závitky z lilku,
lilkové závitky,
jak chutná tahini
Suroviny:
lilek,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
pasta sezamová,
jogurt řecký,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (10)