Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bleskový sušenkový řez

Jak již název napovídá, tento dezert připravíte opravdu rychle. Stačí vám na něj jen pár surovin a výsledek opravdu stojí za to. Na své si přijdou zejména milovníci oblíbených sušenek Lotus.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby odležení

20 min (20 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 624 kJ /
627 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky55,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy19,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čtvercovou nebo obdélníkovou formu (můžeme použít i plastovou nádobku, ideální je rozměr 27x18 cm) vyložíme potravinovou fólií. Krok 2: Zakysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a sáčkem pudinku. V případě potřeby dosladíme moučkovým cukrem. Krok 3: Pár sušenek si odložíme stranou na posyp. Krok 4: Na dno formy poklademe těsně vedle sebe sušenky a na ně lžící navrstvíme krém. Na krém naskládáme znovu sušenky a takto pokračujeme do spotřebování krému. Poslední vrstva je krém. Krok 5: Odložené sušenky rozdrtíme nebo nastrouháme a posypeme jimi povrch moučníku. Krok 6: Naplněnou formu přikryjeme a necháme nejméně dvě hodiny uležet v lednici.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 9. 12. 2018

Poznámka autorky mika59

Na posyp můžeme zvolit i drcené oříšky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový sušenkový řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4wk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový sušenkový řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4wk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lotusek by mi nevyšlo na 3 vrstvy, tak jsem doprostřed dala skořicová esíčka.
Taky výborné. :-)

:-)<3:yes::yes:dělávám, byl to takový moc dobrý hit roku :-K Dovolila jsem si přidat foto

Tak už mám hotovo. Příště ale spíše zkusím nejdřív puding do mléka a pak zamíchám smetanu. Té hmoty bylo nějak málo. Dala jsem do formy na biskupský chlebíček a vyšly mi tři vrstvy. Lotusky sotva jedno balení.

Tak už mám hotovo. Příště ale spíše zkusím nejdřív puding do mléka a pak zamíchám smetanu. Té hmoty bylo nějak málo. Dala jsem do formy na biskupský chlebíček a vyšly mi tři vrstvy. Lotusky sotva jedno balení.

Já to zašlehala hned do smetany..

Co tedy platí recept podle videa - pudinkový prášek zašleháme do 300ml mléka a pak přidáme smetanu(500g?), nebo platí dle psaného receptu - pudinkový prášek zašleháme do 500g smetany? Proč jsou tam rozdíly....?

Tak tohle je luxusní <3<3<3

Romario: Děkuji za vyzkoušení a pěknou fotku..:-K

Poslední nevzhledný kousek jsem vyfotila. Mohu jedině doporučit. Cukr navíc není potřeba. Díky za recept:yes::-K

Vše trvalo 15minut. Na posyp jsem dala namleté zbylé tři sušenky a trochu mletých oříšků. Už se těším,až ho zkusíme. Zkusím vyfotit. Ale chválím už teď:yes::-)

Dobrý den, puding uděláme dle návodu a vyšleháme se smetanou nebo vyšleháme se smetanou pudingový prášek?

mika59: Pokud vidím dobře tak na videu je pudink do 300ml mléka,žašlehat a pak přišlehat smetany.:-OVy v návodu nemáte mléko a píšete že prášek zašleháte do smetany.Tak v tom je trošičku rozpor.Řela bych že ve videu je to správně:-?:yes:

mischelinka: Ano nemám mléko v surovinách a šlehala jsem smetany s pudinkem.

Trochu se stydím zeptat : sušenky Lotus mají být 2x 500 g nebo celkem 500 g ? Asi celkem ,že ?Nikdy jsem si jich nevšimla ,ale to rychle napravím a řez udělám.Určitě je to dobrota ke kafíčku ,děkuji :-K

zdenka.s: Zdeni balení je po 250 g...takže dohromady...a jak píše casino, když jsou v akci tak se to vyplatí...A děkuji Všem...:-K:-K:-K

OT
Od 12.12. má Albert Lotusky za 50% (jestlisenepletu)
...a máslo taky
No, za kvalitu neručím, že ;-)

Vypadá krásně a zrovna tak i chutná :yes:<3<3

určitě stojí za vyzkoušení, moc pěkné :yes::yes:

Manžel je mlsoun a tato nepečená dobrota mu jistě příjde k chuti<3:-K

Tématické fráze:
řezy z lotus sušenek, řezy ze sušenek lotus, řez ze sušenek lotus, susenkovy rez, lotus rezy, řezy ze sušenek sušenek lotus, recept 58818, sušenkové kolace, sušenkový zákusek bez pečení - sušenky albert, nepečený dezert ze sušenek lotus, nepeceny dezert lotus kysana, sušenky lotus v akci, sušenkové řezy, bleskove nepečené dezerty, moučník z drcených ze sušenek a zakysané smetany, lotus dezert, sušenkový dort s pudinkem, sušenky lotus řezy, sušenkový řezy, rez z lotus sušenek

Suroviny:
sušenky karamelové, smetana zakysaná, pudink vanilkový bez vaření, cukr vanilkový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu