Jablečný Lotus řez

Dorty Doba přípravy: 40 minut 3 názory

Dorty Doba přípravy: 40 minut 3 názory

Suroviny

1 kg oloupaných hrubě nastrouhaných jablek
cukr krupice dle sladkosti jablek
1-1,5 vanilkového pudinku - sypkého, podle šťavnatosti jablek
voda
Lotus sušenky dle potřeby
zakysaná smetana nebo šlehačka
skořice na dohotovení

Postup přípravy receptu

  1. Hrubě nastrouhaná jablka dáme do kastrolu, můžeme je ochutit kromě cukru ještě i citronovou šťávou a kůrou, skořicí, podlijeme troškou vody a za občasného podlití podusíme do měkka. Pak rozmícháme pudinky v cca 1 dl studené vody a za stálého míchání krátce povaříme.

  2. Do misky nebo vyššího malého pekáčku lehce vytřeného olejem nebo vyloženého fólií střídavě vrstvíme jablečnou směs a Lotus sušenky.

  3. Řezy dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.

  4. Před podáváním dozdobíme kopečkem smetany, skořicí...

Komentáře k receptu Jablečný Lotus řez

Tématické fráze: řezy ze sušenek lotus řezy z lotus sušenek jablečné řezy se skořicí ŕez ze sušenek lotus jablečny řezy se skořicí lotus řez cukroví z lotus sušenek jablečný řez se skořicí sušenky lotus recepty s s jablky jablečné řezy jablečný řez recept z sušenek lotus lotus susenky slehacka řezy s lotus sušenkami recept z lotus sušenek lotus recepty lotus rez s jablky lotus sušenky recept lotus šlehačka recept jablečné řezy se sušenek