Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 147 kJ / 3 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,83 g |
Tuky | 206,27 g |
Vláknina | 24,20 g |
Cholesterol | 1,77 g |
Sodík | 5,35 g |
Sůl | 12,38 g |
Sacharidy | 215,27 g |
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na slabší kolečka. Krok 2: Pekáček slabě vytřeme cca 3 lžícemi olivového oleje a mírně vysypeme strouhankou. Krok 3: Do pekáčku poklademe plátky brambor, každou vrstvu brambor vždy mírně přisolíme. Vezmeme několik koleček klobásy a poklademe sem tam na brambory. Taktéž přidáme několik koleček vařených vajec. Vše trochu pocákáme kysanou smetanou, asi 2 lžícemi. Dáme další vrstvu brambor, přisolíme a opakujeme až do vyčerpání přísad. Poslední vrstvou by měly být brambory. Dáme ještě trochu smetany a posypeme malým množstvím strouhanky (jen jako "pocukrujeme") a zakápneme 2 lžícemi olivového oleje. Krok 4: Dáme péci na 30-35 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Krok 5: Pak vyndáme, bohatě posypeme sýrem a poházíme malými kousky másla (máslo lze vynechat). Vrátíme do trouby a pečeme, až se sýr rozpustí a mírně zažloutne tj. 5-10 minut.
Zveřejněno 7. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory na maďarský způsob podle Štefana Margity
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ZPZ
Moje poznámka
Francouzské brambory na maďarský způsob podle Štefana Margity
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ZPZ
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 15 minutami
Medovník originál
AndreaMachacova před 8 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 15 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 15 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Tématické fráze:
francouzské brambory,
recept na francouzské brambory,
recepty francouzské brambory,
recepty na francouzské na brambory,
francouzske brambory recept,
top recepty francouzské brambory,
francouzske brambory název,
francouzské brambory s vejce,
francouzské brambory po cesku,
francouzké brambory na madarský spusob,
recept na francouzské na brambory,
menu domu francouské brambory
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
strouhanka,
vejce,
klobása pikantní,
smetana zakysaná,
sýr strouhaný,
sůl,
máslo
Komentáře (18)