Pečené brambory na francouzský způsob

Bramborová jídla Doba přípravy: 40 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 5 názorů

Bramborová jídla Doba přípravy: 40 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 5 názorů

Suroviny

1 kg maličkých nových brambor
2 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
Omáčka:
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžíce krystalového cukru
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce jablečného octa
petrželová nať na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Zemiačiky umyjeme (nelúpeme).

  2. Dáme do pekáča, pridáme 2 lyžice oleja, korenie a soľ a dobre premiešame.
    Pečieme v rúre asi 30 min na 180°C.

  3. Na omáčku prešľaháme 4 lyžice olivového oleja, ocot, prelisovaný cesnak, horčicu a cukor.
    Omáčku nalejeme na horúce zemiaky a dobre premiešame.

  4. Ihneď podávame posypané vňaťou so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Komentáře k receptu Pečené brambory na francouzský způsob

  • mika59 mika59

    Já jsem od mala bramborová...kdykoliv ..Ale nemám ty malé brambory ..snad i z větších to půjde..:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    brambory jsou moje oblíbená pochoutka už moc let, sice tenkrát nebyla taková omáčka, ale ráda vyzkouším <3

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    magdalenka: Marie Svarcova: Dievčatá, ďakujerm. :-K Zemiačky sú fakt dobré, mám rada takéto vecičky. Inak, mám dvorného dodávateľa minizemiačikov, tak si vždy prídem na svoje. :-D;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Milujem minimalistické recepty. Jednoduché a krásne. A chutné.

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: to musí být dobrota <3 dělám tak klínky ze starých brambor - z nových to je určitě ještě lepší :-K

    Odpovědět