Francouzské brambory - jak je připravit podle oblíbených receptů. Jaké použít brambory, co k nim přidat a jak vše zapéct
Na francouzské brambory je mnoho receptů a každá rodina si je připravuje po svém. Základem jsou zapečené brambory v troubě, ale dále se už naše recepty liší. Výsledkem jsou rozdílné varianty chutného pokrmu, který stejně nazýváme.
Oblíbené zapékání v troubě
Při zapékání v troubě, oblíbené přípravě pokrmů, využijeme často jídla, která nám zbyla z předešlého dne nebo si je dopředu s tímto záměrem připravíme. Oblíbeným základem jsou nejen těstoviny, ale i brambory. Přestože se někdy jedná o využití "zbytků", výsledek je velmi chutný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit francouzské brambory
Na výběr máme mnoho receptů - některé recepty počítají se syrovými bramborami, jiné s uvařenými. Vaječnou zálivkou brambory zalijeme buď ještě před vložením do trouby, nebo až v průběhu pečení. Zužitkujeme uzeninu, zeleninu, strouhané sýry, uvařená vajíčka i houby.
Brambory jsou základ
Jaké přidat maso
Jakou přidat zeleninu
Vrstvení do vymazaného pekáčku
Jak postupovat v průběhu pečení
Povrch hotového pokrmu by měl být po zapečení zbarvený do zlatova, s křupavou kůrčičkou. Ta by však neměla být tvrdá, ani vysušená. Brambory výborně chutnají s kyselou okurkou. Inspiraci, jaká další oblíbená jídla z brambor můžeme připravit, najdeme v dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 22 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Komentáře
17. 9. 2023 01:50
17. 9. 2023 01:48
21. 1. 2023 13:33
V Čechách tak ako aj na Slovensku prevláda mienka, že Francúzi recept na Francúzske zemiaky nepoznajú podobne ako Španieli na Španielske vtáčky.
Viete si predstaviť ako by asi naši predkovia vyslovovali francúzsky názov na toto jedlo?
Jednoducho ho premenovali na Francúzske zemiaky.
Podobne to je aj so Španielskymi vtáčkami (Niños envueltos alebo Rollitos de carne rellenos).
25. 11. 2022 00:22