Francouzské brambory - jak je připravit podle oblíbených receptů. Jaké použít brambory, co k nim přidat a jak vše zapéct
Na francouzské brambory je mnoho receptů a každá rodina si je připravuje po svém. Základem jsou zapečené brambory v troubě, ale dále se už naše recepty liší. Výsledkem jsou rozdílné varianty chutného pokrmu, který stejně nazýváme.
Oblíbené zapékání v troubě
Při zapékání v troubě, oblíbené přípravě pokrmů, využijeme často jídla, která nám zbyla z předešlého dne nebo si je dopředu s tímto záměrem připravíme. Oblíbeným základem jsou nejen těstoviny, ale i brambory. Přestože se někdy jedná o využití "zbytků", výsledek je velmi chutný.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak připravit francouzské brambory
Na výběr máme mnoho receptů - některé recepty počítají se syrovými bramborami, jiné s uvařenými. Vaječnou zálivkou brambory zalijeme buď ještě před vložením do trouby, nebo až v průběhu pečení. Zužitkujeme uzeninu, zeleninu, strouhané sýry, uvařená vajíčka i houby.
Brambory jsou základ
Jaké přidat maso
Jakou přidat zeleninu
Vrstvení do vymazaného pekáčku
Jak postupovat v průběhu pečení
Povrch hotového pokrmu by měl být po zapečení zbarvený do zlatova, s křupavou kůrčičkou. Ta by však neměla být tvrdá, ani vysušená. Brambory výborně chutnají s kyselou okurkou. Inspiraci, jaká další oblíbená jídla z brambor můžeme připravit, najdeme v dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 38 minutami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 4 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno před 23 hodinami

Cuketový věnec
Přidáno 29. 6. 2022 11:32

Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou
Přidáno 29. 6. 2022 07:39

Květák na způsob salátu Coleslaw
Přidáno 28. 6. 2022 13:05
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.