Suroviny
Porce: podle nakrájení
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 602 kJ / 6 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,36 g |
| Tuky | 384,66 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 3,47 g |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 732,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první uvaříme ve vodní lázni Salko. To vaříme 1,5 hodiny z obou stran.
Krok 2: Připravíme těsto. Smetanu, kakao, cukr, máslo, med a vejce vyšleháme nad parou, cca. 10 min. Potom dáme do větší mísy, přidáme mouku a jedlou sodu. Necháme 15 min. odležet.
Krok 3: Mezitím nad parou ušleháme máslo a plechovku Salka. To občasně promícháváme ručním šlehačem.
Krok 4: Těsto rozdělíme na pět částí, z nic uválíme (rovnou na pomoučněném pečícím papíru) placky a vykrojíme mokrým nožem kolečka (velká musí být tak, jak medovník chcete mít velký). Z okrajů vyválíme placku (tu neokrajujeme), kterou po upečení rozdrtíme. Vše pečeme na 180 °C cca. 5 min. Necháme vychladnout.
Krok 5: Mezitím, co korpusy chladnou, připravíme sirup. V misce rozmícháme rum s vodou a cukrem.
Krok 6: A nyní se vrhneme na skládání. Začneme tím, že na talíř, na kterém bude medovník, položíme první placku. Tu potřeme sirupem a dáme přiměřenou vrstvu krému. Druhou placku zespoda potřeme sirupem a položíme na první placku. Tu znovu potřeme sirupem a potom zase krém a tak pokračujeme do té doby, až nezbudou žádné placky. Celý medovník potřeme krémem a posypeme drtí.
Zveřejněno 27. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovníček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JBzo
Moje poznámka
Medovníček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JBzo
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 15 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 32 minutami
Domácí utopenci
mmmMichal před 12 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 13 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 14 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 15 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 15 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 15 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 15 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 16 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 16 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
jak roztopit cukr v másle na medovník,
medovniček.sk,
medovníks kakaovým krémem recept
Suroviny:
mouka hladká,
med,
vejce,
kakao,
smetana,
cukr moučkový,
máslo,
soda jedlá,
salko,
máslo,
rum,
voda,
cukr krystal
Komentáře (7)