Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit bezkonkurenční medovníkové kuličky? Jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví zvládneme velmi snadno
Zdroj: Top recepty

Kdo miluje medovník, měl by na Vánoce vyzkoušet i toto lahodné medové cukroví z karamelového kondenzovaného mléka. Poradíme osvědčený recept na jednoduché a úžasné medovníkové koule, které budou všichni chtít ochutnávat.

Výsledkem budeme nadšeni, a toto cukroví si nejspíš zařadíme do svých nejoblíbenějších druhů. A co je vlastně na těchto kuličkách tak úžasné? 

Těsto na medovníkové kuličky

Jejich příprava je jednoduchá a nevyžaduje velké zkušenosti. Nejprve musíme upéct těsto, na které budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 4 lžíce medu
  • 200 g cukr moučka

Ze surovin vypracujeme těsto, jednoduše ho rozválíme, rozložíme na plech a při 180 °C upečeme. Vychladlé těsto nastrouháme nebo postupně umixujeme na jemnou drť.

Karamelový krém

Dále ušleháme hladký krém z:

  • karamelového kondenzovaného mléka
  • 250 g másla

Do krému postupně přisypáváme nastrouhané těsto až do hustoty, ze které se budou dobře tvarovat kuličky. Trochu nastrouhaného těsta si necháme stranou, budeme v něm kuličky obalovat.

Z připravené směsi tvarujeme kuličky. Do kuliček můžeme obalovat oloupané mandle nebo rozinky máčené v rumu. Pokud kuličky děláme spíše menší, stačí je nechat jen tak. Vytvarované kuličky obalujeme v drti z těsta a rovnáme do připravené nádoby. Hotové kuličky skladujeme v chladu, ideálně v lednici. Servírovat je můžeme v ozdobných papírových košíčcích.

Celý postup přípravy medovníkových kuliček je názorně ukázán v následujícím videu:

Další recepty na oblíbené kuličky jsou v našem receptáři. Přejeme, ať se vám všechny dobroty krásně podaří.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více