Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 263 kJ / 3 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,16 g |
| Tuky | 69,01 g |
| Vláknina | 22,88 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 366 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 540,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse promícháme prosátou mouku a ostatní sypké suroviny.
Krok 2: Do moučné směsi přidáme vejce, máslo, rum, med, mléko a vytvoříme těsto. Přendáme na vál nebo na podložku, podsypeme trochou mouky a uhněteme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut do chladu.
Krok 3: Připravíme povidla, pokud jsou hustá zředíme troškou rumu a nasekáme nahrubo ořechová jádra.
Zapneme troubu na 180 ° C. Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme na moukou posypané silikonové podložce (nebo pečicím papíru) z každé obdélník. Krok 5: Na rozválené těsto natřeme 3 lžíce povidel a posypeme polovinou ořechů asi 2 cm ke konci plátu. Pomocí podložky nebo papíru svineme závin a stejně pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut. Krok 6: Hotové záviny necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Zapneme troubu na 180 ° C. Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme na moukou posypané silikonové podložce (nebo pečicím papíru) z každé obdélník. Krok 5: Na rozválené těsto natřeme 3 lžíce povidel a posypeme polovinou ořechů asi 2 cm ke konci plátu. Pomocí podložky nebo papíru svineme závin a stejně pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut. Krok 6: Hotové záviny necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový závin rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qyo0
Moje poznámka
Perníkový závin rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qyo0
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 10 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 11 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 14 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 17 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 3 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 3 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 5 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 5 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 5 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 6 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 6 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Tématické fráze:
pernikovy zavin,
rychly zavin s hruskovym povidlim,
perníková závin vánoční,
perníková závin,
rychlý perník recept,
perníková závin s povidly
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
koření do perníku,
prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
máslo,
rum,
mléko,
med,
povidla švestková,
rum,
jádra ořechová,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (4)
Do těsta jsem musel přidat 100 g mouky a tím pádem jsem přidal i špetku perníkového koření navíc.
Přidávám fotky jestli to nevadí