

Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky
Suroviny
- slepice nebo kuře
- smetana
- cibule
- kořenová zelenina
- muškátový oříšek
- drůbeží vývar
- květák
- játrové knedlíčky podle vašeho oblíbeného receptu
- těstoviny
- sůl
- Na jíšku:
- máslo
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Díly slepice nebo kuřete vložte do vařící vody s celou cibulí, kořenovou zeleninou, vývarem nebo kostkou bez glutamátů, uvařte do měkka, v jiném hrnci povařte růžičky květáku - pozor, ne rozvařit.
Jíšku z másla a hladké mouky zalejte vývarem, povařte a vlijte smetanu, vložte syrové játrové knedlíčky a pomalu povařte asi 10 minut tak, aby byly uvařené. Do omáčky vložte růžičky květáku a obrané maso ze slepice. Podávejte s těstovinami nebo noky.
Poznámka od kuchařky
Stařičký recept od dávno zesnulé staré paní, která vařívala na faře.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky
-
Zadělávanou slepici bych si dala, ale bez květáku, jinak jsi mi připomněla zapomenutý bábinky recept, takže díky, je to moc fajn
-
-
Znám zadělávaný květak i zadělávanou slepici, ale dohromady by mě to nenapadlo. Ovšem bude to dobrota
-
spagetka: špagi děkuji, já vím že ty takovéhle staročeské jídlo oceníš
-
isindy:no jestli pojedeš po té oslavě, tak na ryby půjdeš s baterkou, vím že čas není tvým pánem
-
Ivi, ty noky pro sebe nebo pro ryby?
, jinak receptík
-
hosta: klidně budu ilegálně a amorálně tlustá
, až za týden přijedu, tak bych to ráda měla na talíři - co ty na to?
+.jo, a prosila bych k tomu ty noky....odpoledne pak si zbytek vezmu na ryby
-
-
hosta: no mě je úplně šumák, že to není dietní
, vypadá to fakt dobře, už je vytištěno
jenom musím ulovit
tu slépku
-
velmi zajímavý recept
nemůže být nedobrý, farní kuchařky vařily ( nebo ještě vaří ) excelentně.. taky jsem jednu znala