Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 672 kJ / 2 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,78 g |
Tuky | 135,79 g |
Vláknina | 8,26 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 349,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo utřeme do pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší kousky. Zprudka upečeme. Zchladlé potřeme džemem a slepíme vždy dva kousky k sobě. Konce namáčíme v čokoládové polevě.
Zveřejněno 13. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
Moje poznámka
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 24 minutami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 6 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 14 minutami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 26 minutami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 31 minutami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 49 minutami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 59 minutami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 3 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 3 hodinami
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 3 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 4 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
prášek do pečiva,
džem,
poleva čokoládová
Komentáře (10)
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.