Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustičky se strouhankou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medmic

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 253 kJ /
300 kcal
Bílkoviny17,00 g
Tuky1,50 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z housek si nastrouháme nebo umeleme strouhanku - můžeme si ji sice koupit, ale ty prodávané jsou velmi často směsí různých druhů pečiv, v tom i sladkého, a to není to pravé ořechové. Krok 2: Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme a přidáme k ní i špetičku cukru. Když začne voda vřít, hodíme do ní kapustičky. Krok 3: Na suché pánvi začneme postupně pražit připravenou strouhanku, prohazujeme ji, měla by začít postupně rovnoměrně hnědnout, ale nesmí se přepálit. Krok 4: Když se nám její barva líbí, vmícháme do ní máslo a odstavíme - když se rozpustí, strouhanku promícháme pořádně znovu. Krok 5: V mezičase by měly být uvařené i kapustičky (od té doby, co je hodíme do vody by nemělo uplynout více než deset minut - správně uvařené kapustičky nejsou vůbec rozbahněné, často se je vaří i na páře), které slijeme, posypeme strouhankou a ještě na ně dáme trošičku másla. Krok 6: Podáváme jen tak nebo jako hlavní jídlo s bramborem.

Zveřejněno 26. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičky se strouhankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PEz4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičky se strouhankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PEz4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-p tohle mám moc ráda:yes:

Zeleninu a ryby mám nejraději jen v jednoduché úpravě, kde nejlépe vynikne přirozená chuť. Takhle se strouhankou je to lahůdka :-p

magdalenka: já je jako dítě nesnášel, protože ať byly kdekoliv, tak je všichni převařovali, pak jsem někde narazil na to, že se mají vařit minimálně nebo jen na páře a stalo se to jedním z mých oblíbených jarních jídel. A nemusím je zapékat, polévat či cokoliv, prostě jen nechat křupavé a můžu se po tom utlouct ;-)

medmic: súhlasím...recept je výborný a ja tiež neznášam rozblemcanú zeleninu.

dixinka: je to dobrý a snadný recept, který spousta lidí pokazí. Většinou tím, že naprosto rozmasakruje kapustičky, ze kterých je pak nedobré bahno. Také je rozdíl mezi strouhankou smaženou a opraženou s na konec vmíchaným tukem. To jsou drobnosti, které ale hodně mění celkové vyznění jídla. Zkuste :)

...no to snad nemusíte ani připomínat,to je dobrý recept pro začátečníky

Tématické fráze:
kapusticky, kapusticky ve strouhance, kapustičky s osmaženou strouhankou, kapustičky na másle se strouhankou, kapusticky v páře, kapustičky s rybou, kapustičky s fenykl, jakpražit strouhanku, jak pražit strouhanku, růžičková kapusta se strouhankou, dobry recept na kapustičky, recept z kapusticek

Suroviny:
kapustičky, houska, máslo, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu