Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme kroupy a dáme vařit do měkka. S fazolemi uděláme totéž, jen k nim přihodíme masox, až voda začne vřít.
Krok 2: Až jsou kroupy a fazole uvařeny, tak si špek nakrájíme na kostičky a pak vše smícháme dohromady.
Zveřejněno 22. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumajzl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qDKy
Moje poznámka
Šumajzl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qDKy
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 1 hodinou
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 16 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 1 hodinou
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 1 hodinou
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 1 hodinou
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 1 hodinou
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Pechule před 1 hodinou
Majonézové kynuté buchty
LenaCiz před 1 hodinou
Pikantní kuřecí stripsy
katkasar@seznam.cz před 2 hodinami
Domácí mátový sirup
petasek000 před 2 hodinami
Banánové lívance
VeruH. před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Jajav před 3 hodinami
Tématické fráze:
šurmajzl,
šrumajzl,
sormajzl,
sumaizl,
šrumajsl,
vařené kroupy sumajzl,
kroupy a fazole,
co je sumaizl,
jak rychle změknou fazole,
fazole, kroupy,
babiččin šumajzl,
kroupy s fazolemi šumajzl,
sunajzl,
šumazl,
domácísumajstr,
šrumajzl recepty,
recept na šumazl,
šumjzl,
šumajzl jídlo,
kroupy fazole recept
Suroviny:
kroupy,
fazole,
špek,
masox
Komentáře (8)
Myslíte, že do šouletu se dává špek?
Fazole doporučuji předem namočit a vařit bez soli, rychleji změknou (pro začátečníky