

Šumajstr podle mojí maminky
Suroviny
- 1 kg uzených kostí (masa)
- 2 hrnky krup číslo 7
- 2 hrnky fazolí
- pepř
- sůl
- 1-2 pl sádla
- (2 stroužky česneku)
Postup přípravy receptu
Uzené kosti si uvaříme do měka, maso obereme, nakrájíme a dáme do mísy.
Uvaříme si i fazole, den předem namočené ve vodě. Uvařené přidáme k masu.
Kroupy řádně opereme, zalejeme vodou, osolíme a uvaříme.
Vodu slejeme a kroupy přidáme k masu a fazolím, ještě přidáme sádlo a promícháme.
Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme přidat utřený česnek.
Jíme jen tak, nebo s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Šumajstr se dělá se škvarky, ale i s uzeným je to dobrota.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šumajstr podle mojí maminky
-
Šumajstr se u nás doma na Slovácku vařil také s rýží, takže pokud 1974andrea píše, že kroupy nemůže, lze zaměnit za rýži. Milujeme toto jídlo.
-
výborná dobrota
-
Všem děkuji za komentíky
Bibinka:Ovzduší je po tomto jídle hm..výbušné
Myslím že šumajstr je dobře, jen se tam nedává uzené, ale škvarky, to mám v poznámce
To jsem našla: http://forum.ekucharka.net/krajove-jidlo-ze-slovac... -
Nofronko, nevznášeli jste se po takovém dobrém jídle
Chtěla bych vědět, jaký je zprávný název toho jídla, když kouknu do podobných, každý má jiný název-možná zkomolený
Máš 16.bod
-
Samé dobré surovinky
A výsledek je mňamkový
+12
-
To tedy neznám a budu muset vyzkoušet...je to moc lákavé.
-
Samé skvělé ingredience!!
-
Vypadá to výbušně, ale pánské části naší rodiny by to jistě chutnalo , ukládám vyzkouším
-
-
Šumajstr mám moc ráda. U nás jen se škvarky, sůl, pepř, a špetka majoránky.
A proto, že znám, uděluji ti bodíček.
-
U nás všechny ingredience jsou oblíbené, takže v brzké době vyzkouším
A foto je přímo výstavní
-
1974andrea:Jídlo je to nadnášející
-
To je teda nadýmací nálož
. Kroupy u nás ovšem nejsou ve větší části rodiny oblíbené, max. do prdelačky nebo jelítek
-
senky:Díky
, máme to rádi, někdy to zkus
-
no krása... co dodat
jenom mlask
a bod