Rozlítané "holubky"
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 644 kJ / 2 783 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 223,10 g |
Tuky | 42,60 g |
Vláknina | 33,60 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 634 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 360,00 g |
Postup přípravy
Hlávkové zelí spaříme v horké vodě, listy odkrájíme (postupujeme až ke středu), velké listy překrojíme na čtvrtky. Krok 2: Mleté maso a rýži dáme do mísy a přidáme kečup, sůl (Podravku), pepř a promícháme s trochou oleje. Krok 3: Do pekáčku dáme pečící papír (aby se to nepřichytilo) a postupně rovnáme zelí tak, že jednotlivé listy vrstvíme na spodek a dáme na ně maso. Uděláme asi 2-3 vrstvy, podle toho, kolik máme zelí. Navrch klademe zbylé listy a zalijeme směsí vody ze zelí a rajského protlaku. Krok 4: Zapékáme cca 2 hod na 100°C.
Zveřejněno 5. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozlítané "holubky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K32l
Moje poznámka
Rozlítané "holubky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K32l
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 2 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 2 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 2 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 2 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 4 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 4 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 4 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 5 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 5 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 6 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 6 hodinami
Suroviny:
maso vepřové mleté,
rýže,
zelí hlávkové,
olej slunečnicový,
sůl,
pepř,
kečup sladký,
protlak
Komentáře (1)