

Tekuté maliny
Suroviny
- 2 kg malin
- 1,5 kg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 7 cm celé skořice
- 7 hřebíčků
- 3 hvězdičky badyánu
- 2 kolečka citronu i s kůrou
- 2 dcl rumu
Postup přípravy receptu
Maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme koření, nakonec zasypeme po celé ploše cukrem. Nemícháme! Pečeme v troubě na 200 °C asi půl hodiny, až začne cukr hnědnout a karamelizovat. Pak vše zamícháme a pečeme ještě asi 10 min.
Poté zalijeme rumem a necháme asi 2 min. probublat. Horké přecedíme, ihned plníme do vyhřátých lahví, zazátkujeme.
Pokud dáváme do lahví se šroubovacími uzávěry (např. od rumu) tak hrdlo přetáhneme kouskem potravinářské folie. Lahve položíme a necháme vychladnout.
Používáme do čaje, horké vody nebo vína jako svařák.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem vždy používala na rybíz (jako brusinky), letos jsem zkusila s malinami a velmi nám chutná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tekuté maliny
-
Fantazie
-
Já mám letos na zahradě malin, že jsem z nich nešťastná a tak jsem vymýšlela všechno možné, jak je zužitkovat. A tak jsem se s vámi podělila o recepty na nápoje z nich. Možná se vám budou taky někdy hodit. Všechny jdou udělat i z jiného ovoce (rybíz, jahody, višně a určitě i ty borůvky). Jsem ráda, že se vám mé fotky líbí, děkuji! Jsem půl roku novopečená babička tak na té naší malé princezně focení trénuju
-
vypadá to velice lákavě, jestli to takhle půjde dál tak u toho PC strávím hodiny a hodiny...
-
Ty tvoje nápoje nemají chybu
A moc krásná fotečka
-
To by mohlo být dobré. Šlo by to třeba i z borůvek ?
-
Hello, to musí být gurmánský zážitek ochutnat takové maliny, škoda, že nemám maliny na zahrádce nebo někde poblíž v lese
. A moc pěkná fotka
.