Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 345 kJ / 1 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,48 g |
Tuky | 130,26 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 455 mg |
Sodík | 777 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 65,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Strouhanku rozmícháme s mlékem a škrobovou moučkou, přidáme mleté maso sůl pepř, vše řádně promícháme a uložíme nejméně na dvě hodiny v chladu.
Krok 2: Pak vmícháme oloupané a na kostičky nakrájené buřty. A ze směsi vytvoříme malé karbanátky.
Krok 3: Obalíme je postupně v mouce rozšlehaných vejcích a ve strouhance, usmažíme dozlatova ve větší vrstvě oleje, na pánvi nebo ve fritéze.
Krok 4: Dětem budou karbanátky chutnat nejvíce s bramborovou kaší a ovocným kompotem. Dospělým je můžeme podávat s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem, nejlépe okurkovým se sladkokyselou zálivkou jako od maminky.
Zveřejněno 13. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné buřtové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ9k
Moje poznámka
Jemné buřtové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ9k
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 36 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 44 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
karbanatky z mleteho masa recept,
kapustové karbanátky s mletým masem,
karbanátky,
karbanátky z mletého masa,
recepty z mletýho masa,
karbanátky z vepřového masa,
krakonošovo tajemství recept,
karbanatky z mletyho masa,
krakonosovo tajemstvi,
jidla z mletýho masa,
buřtove utopenci,
jemný karbanátek,
utopenci z mletého masa,
www šef na grylu,
karbanátky s mletého masa,
utopenci z mletého masa recept,
karbanátky z mletého vepřového masa,
jídlo krakonošovo tajemství,
www,šef kuchař na grylu,
kucharik recepty
Suroviny:
bůček,
buřt,
mléko,
strouhanka,
vejce,
moučka škrobová,
pepř mletý,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (8)