Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 993 kJ / 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,10 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme solamyl se sodou a vmícháme do masa. Zakápneme citronem a dáme na cca hodinu do lednice.
Krok 2: Půl hodiny před smažením maso vytáhneme a namočíme do rozšlehaného vejce. Poté řízky vytáhneme a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.
Zveřejněno 11. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí řízek jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7KQ
Moje poznámka
Kuřecí řízek jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7KQ
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 19 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 10 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 10 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 10 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 12 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 12 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 14 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 15 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 15 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 15 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
solamyl,
šťáva citronová,
soda jedlá,
strouhanka,
sůl,
tuk na smažení
Komentáře (4)
lžička citronové šťávy + 1/2 lžičky jedlé sody
Proč sodou neutralizovat kyselinu citronovou, proč