Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 674 kJ / 3 029 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,10 g |
Tuky | 236,43 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 318 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 175,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozmačkáme nebo umeleme, přidáme rum a máslo a prohněteme dohromady.
Hotovou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno dortové formy a zatím dáme do chladu ztuhnout. Krok 2: Borůvky dáme do kastrůlku s cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a horké borůvky prolisujeme přes cedník. Vzniklé borůvkové pyré vrátíme do kastrůlku a dáme stranou. Krok 3: Želatinové plátky necháme asi 15 minut nabobtnat v 5 lžících vody, pak je vymačkáme, přidáme do kastrůlku k pyré a zahřejeme, ale jen tak, aby se želatina rozpustila. Krok 4: Mascarpone vyklopíme do misky, přidáme smetanu a vanilkový cukr a ušleháme dotuha. Krok 5: Do hotové náplně vmícháme postupně borůvkové pyré, musí být už jen lehce vlažné. Hotovou náplň navrstvíme na sušenkový korpus. Dortík dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 6: Na vychlazený dortík naklademe borůvky.
Červené dortové želé se lžící cukru připravíme podle návodu na obalu a vlažné po lžičkách nalijeme na borůvky. Krok 7: Před podáváním necháme v chladu dobře ztuhnout.
Hotovou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno dortové formy a zatím dáme do chladu ztuhnout. Krok 2: Borůvky dáme do kastrůlku s cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a horké borůvky prolisujeme přes cedník. Vzniklé borůvkové pyré vrátíme do kastrůlku a dáme stranou. Krok 3: Želatinové plátky necháme asi 15 minut nabobtnat v 5 lžících vody, pak je vymačkáme, přidáme do kastrůlku k pyré a zahřejeme, ale jen tak, aby se želatina rozpustila. Krok 4: Mascarpone vyklopíme do misky, přidáme smetanu a vanilkový cukr a ušleháme dotuha. Krok 5: Do hotové náplně vmícháme postupně borůvkové pyré, musí být už jen lehce vlažné. Hotovou náplň navrstvíme na sušenkový korpus. Dortík dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 6: Na vychlazený dortík naklademe borůvky.
Červené dortové želé se lžící cukru připravíme podle návodu na obalu a vlažné po lžičkách nalijeme na borůvky. Krok 7: Před podáváním necháme v chladu dobře ztuhnout.
Zveřejněno 19. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený borůvkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8vv
Moje poznámka
Nepečený borůvkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8vv
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 1 hodinou
Krenex
dragomirac před 3 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 3 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 3 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 4 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 4 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 5 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 5 hodinami
Suroviny:
sušenky bebe,
rum,
máslo,
borůvky,
cukr krupice,
želatina,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
borůvky,
cukr krupice,
želé červené dortové
Komentáře (10)