Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 674 kJ / 3 029 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,10 g |
Tuky | 236,43 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 318 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 175,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozmačkáme nebo umeleme, přidáme rum a máslo a prohněteme dohromady.
Hotovou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno dortové formy a zatím dáme do chladu ztuhnout. Krok 2: Borůvky dáme do kastrůlku s cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a horké borůvky prolisujeme přes cedník. Vzniklé borůvkové pyré vrátíme do kastrůlku a dáme stranou. Krok 3: Želatinové plátky necháme asi 15 minut nabobtnat v 5 lžících vody, pak je vymačkáme, přidáme do kastrůlku k pyré a zahřejeme, ale jen tak, aby se želatina rozpustila. Krok 4: Mascarpone vyklopíme do misky, přidáme smetanu a vanilkový cukr a ušleháme dotuha. Krok 5: Do hotové náplně vmícháme postupně borůvkové pyré, musí být už jen lehce vlažné. Hotovou náplň navrstvíme na sušenkový korpus. Dortík dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 6: Na vychlazený dortík naklademe borůvky.
Červené dortové želé se lžící cukru připravíme podle návodu na obalu a vlažné po lžičkách nalijeme na borůvky. Krok 7: Před podáváním necháme v chladu dobře ztuhnout.
Hotovou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno dortové formy a zatím dáme do chladu ztuhnout. Krok 2: Borůvky dáme do kastrůlku s cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a horké borůvky prolisujeme přes cedník. Vzniklé borůvkové pyré vrátíme do kastrůlku a dáme stranou. Krok 3: Želatinové plátky necháme asi 15 minut nabobtnat v 5 lžících vody, pak je vymačkáme, přidáme do kastrůlku k pyré a zahřejeme, ale jen tak, aby se želatina rozpustila. Krok 4: Mascarpone vyklopíme do misky, přidáme smetanu a vanilkový cukr a ušleháme dotuha. Krok 5: Do hotové náplně vmícháme postupně borůvkové pyré, musí být už jen lehce vlažné. Hotovou náplň navrstvíme na sušenkový korpus. Dortík dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 6: Na vychlazený dortík naklademe borůvky.
Červené dortové želé se lžící cukru připravíme podle návodu na obalu a vlažné po lžičkách nalijeme na borůvky. Krok 7: Před podáváním necháme v chladu dobře ztuhnout.
Zveřejněno 19. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený borůvkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8vv
Moje poznámka
Nepečený borůvkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8vv
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 17 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 6 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 7 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 8 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 8 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 9 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 9 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 10 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
sušenky bebe,
rum,
máslo,
borůvky,
cukr krupice,
želatina,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
borůvky,
cukr krupice,
želé červené dortové
Komentáře (10)