Mirabelková marmeláda se skořicí
Mirabelka je poddruh švestky, takže i chutí je jí velice blízká. Z drobných kulatých plodů můžeme připravit likéry, sirupy, ale také marmeládu. Se špetkou skořice a kapkou rumu bude marmeláda chutnat nejen na pečivu, ale jistě také na vánočním cukroví.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 953 kJ / 1 901 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,83 g |
Tuky | 3,25 g |
Vláknina | 38,13 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 439,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mirabelky vypeckujeme, vložíme do hrnce a zasypeme skořicí. Vaříme do změknutí.
Krok 2: Poté postupujeme podle návodu na Pektogelu (s ohledem na množství cukru). Ochutnáváme během vaření, zda je marmeláda dostatečně sladká.
Krok 3: Hotovou marmeládu plníme do čistých umytých sklenic, zakápneme rumem, otřeme hrdla a zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 5. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mirabelková marmeláda se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O31G
Moje poznámka
Mirabelková marmeláda se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O31G
Nejnovější recepty
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 32 minutami
Švestkový džem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 9 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 11 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno 15. 8. 2025 15:20:45
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno 15. 8. 2025 15:12:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný cuketový koláč
ihrdlick před 26 minutami
Kuře na leču
Ivet88 před 59 minutami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Lelekovicero před 1 hodinou
Vynikající langoše
pazderka83 před 1 hodinou
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 2 hodinami
Nekynuté mini koláčky
JaniLayer před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lasica před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 3 hodinami
Dýňová polévka s uzeným
EvaSeba před 4 hodinami
Pikantní švestkové chutney
tomas.zbornik před 5 hodinami
Suroviny:
mirabelka,
cukr,
skořice mletá,
rum,
pektogel
Komentáře (6)
http://alishaeasycooking.com/2-zpusoby-jak-rychle-...
5. Mirabelky
Kvetou bílými, menšími květy, větévky mají kolce. Malé kulovité, výjimečně podlouhlé plody, barvy žluté až zlatožluté mají dužninu měkčí konzistence. Je žlutá, nelpí na pecce, chuť je sladká až velmi sladká. Odrůdy mirabelek se liší především dobou zrání.
Tato skupina má u nás nejužší sortiment (Nancyská, dále perspektivní velkoplodé mirabelky Bellamira a Miragrande).
https://izahradkar.cz/zahrada/ovoce/peckoviny/se-v...
tohle odhaduju na https://cs.wikipedia.org/wiki/Slivo%C5%88_myrobal%...