Marmeláda z rajčat
Recept ještě nebyl hodnocenMarmeláda nemusí být nutně ovocná. Rajčatová marmeláda je chutí velice podobná meruňkové marmeládě a tak ji můžete s klidným svědomím použít i do moučníků, málokdo pozná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 473 kJ / 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 80,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Marmeláda nemusí být nutně ovocná. Rajčatová marmeláda je chutí velice podobná meruňkové marmeládě a tak ji můžete s klidným svědomím použít i do moučníků, málokdo pozná…
Citrony omyjeme a nakrájíme na kolečka(vybereme pecky), do skleněné nebo nerezové nádoby,zasypeme kys. citronovou a zalijeme vodou.Necháme 2 dny luhovat, potom přecedíme…
Nakrájíme na kousky rajčata, necháme povařit asi 1 hod. Horkou směs prolisujeme a necháme vařit 1 hodinu(dle hustoty) Přidáme pískový cukr, vanilku,a kyselinu…
Plody aronie jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek, které posilují naší imunitu, Jeho svíravě trpké plody můžeme cukrem a…
Ochutnejte tento vynikající džem z rebarbory a kiwi. Díky této neobvyklé kombinaci je džem příjemně kyselý a osvěžující. Pokud chcete trochu pikantnější chuť, můžete…
Abychom na zimu měli dostatek zásob, je potřeba si je během teplé části roku připravit. Z nasbíraných bezových květů tak můžeme snadno připravit skvělou marmeládu.…
Nejprve obsypaný strom a pak plný regál ve špajzu. I takhle se dá popsat nejprve úroda třešní a pak jejich zpracování na marmeládu, kterou jistě uvítáte zejména v…
Chilli odstopkujem a pokrájíme.Do kastrolku dáme vodu a chilli, vaříme do změknutí.Necháme mírně vychladnout a rozmixujeme.Pektogel si připravíme dle návodu na balení…
Mirabelky omyjeme a dáme do hrnce s 2 dl vody. Přidáme skořici, badyán a hřebíček. Vaříme cca 20-30 minut.Rozvařené mirabelky přepasírujeme přes cedník. Přidáme cukr a…
Borůvky vaříme v hrnci asi 10 minut, poté přidáme cukr smícháný s pektogelem a vaříme do zhoustnutí asi 30 minut. Ke konci varu přidáme lžičku kyseliny citrónové a…
Do kastrolu dáme vodu a ostatní suroviny krom cukru. Vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Odstavíme.Tyčovým mixérem rozmixujeme. Vrátíme na plotnu a za stálého míchání…
Dobře vyzrálé mirabelky opláchneme, přidáme k nim do velkého kastrolu hřebíček, skořici, kyselinu citronovou a zalijeme vše vodou, aby ovoce bylo ponořené. Obsah hrnce…
Ostříhaný angrešt dáme do hrnce s cukrem a pektogelem vařit, cca 4 min.od doby varu.Necháme mírně zchladit a přidáme 4 lžíce rumu (dle chuti).Plníme do sklenic a otočíme…
Vypeckované švestky dáme do hrnce podlijeme 3 dl vody, přidáme koření a necháme vařit cca 35 minut, až jsou švestky rozvařené natolik, že půjdou pasírovat.Rozvařené…
Jablka dáme do hrnce a v troubě na 180°C rozdusíme doměkka, rozmixujeme. Ostružiny dáme do hrnce, přidáme vodu a rovněž rozdusíme v troubě, propasírujeme přes cedník.…
Mirabelky vypeckuji. Vložím do hrnce se skořicí a povařím do změknutí.Poté postupuji podle návodu na Pektogelu (s ohledem na množství cukru.). Ochutnávám během vaření,…
Pokud si chcete vychutnat sezónní ovoce i mimo sezónu, je nejlepším řešením z něj připravit džem. Vyzkoušejte tento, který spojuje skvělou chuť jahod a třešní. Kromě…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16