Dauphinois gratinované brambory
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 209 kJ / 1 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,29 g |
Tuky | 69,03 g |
Vláknina | 23,89 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 7,27 g |
Sůl | 19,38 g |
Sacharidy | 201,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedná se o klasický francouzský pokrm a pro dokonalý výsledek je nutné dodržet slabé krájení brambor a délku pečení.
Některé předpisy uvádějí výměnu vývaru za bílé víno, ochucení šalvějí nebo použití jiných (francouzských) sýrů. Možná a výborná je i verze bez sýru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 10. 2011 21:48
31. 8. 2011 14:57
14. 5. 2011 14:58
Takto jednoduše pečené brambory mě moc lákaly a jsou opravdu super.
Dělala jsem z raných brambor, na dno 4 stroužky česneku na plátky, dala jsem ale jen 50ml zeleninového vývaru, proložila bazalkou a sýr už jsem nedávala. Strouhala jsem na struhadle, aby byly co nejvíce tenké. Opravdu chce dodržet dobu pečení.
Jsou chuťově strašně dobré a ten česnek a pepř je dělají pikantní. 14
14. 1. 2010 11:30
13. 1. 2010 23:23
13. 1. 2010 22:06
13. 1. 2010 22:06
13. 1. 2010 22:06
13. 1. 2010 22:03
13. 1. 2010 21:55
13. 1. 2010 21:51
13. 1. 2010 21:49
13. 1. 2010 21:25
13. 1. 2010 21:22
13. 1. 2010 21:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 4 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 5 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Fit salát
Přidáno před 17 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 2 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 2 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 2 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 5 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Zapečené brambory dauphinoise jsou úžasnou přílohou. Aby byla směs dokonale jemná, zkusit můžeme jeden malý trik
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Tématické fráze: gratinované brambory gratinované brambory recept gratinované brambory se smetanou gratinované brambory gratinovane gratinovací misky recept gratinované brambory recepty gratinované brambory recept na gratinovane brambory výborné gratinované brambory gratinované smetanové brambory gratinované brambory příloha mandolína na brambory brambory se smetanou jak se dělají gratinované brambory klasické gratinovane brambory zapečené brambory dauphinois francouzske gratinovane brambory gratinovaný brambor francouzské brambory z ranných brambor
Suroviny: brambory, smetana, bujón, česnek, máslo, pepř černý, sůl, sýr strouhaný
Dauphinois gratinované brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZj6
18 názorů